VIDEO Povestea poliţistului care cântă la petreceri în timpul liber: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru harul pe care mi l-a dat“

VIDEO Povestea poliţistului care cântă la petreceri în timpul liber: „Îi mulţumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru harul pe care mi l-a dat“

Cătălin Florin Rusen, un poliţist de la IPJ Călăraşi pasionat de muzică FOTO Arhivă personală Cătălin Rusen

După ce dezbracă uniforma de poliţist, Cătălin Florin Rusen, de 23 de ani, se transformă într-un adevărat artist. Tânărul, pasionat de muzică încă din copilărie, este solist vocal în Tehnic Grup Original, una dintre cele mai îndrăgite formaţii din Călăraşi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nunţi, botezuri, cumetrii, toate se află pe lista poliţistului care şi-a câştigat notorietatea cu vocea. Are agenda plină de evenimente pentru 2019, iar în ultimii 3 ani a cântat în mai multe oraşe din ţară.
 
Deşi nu are nicio oră de canto la activ, agentul de poliţie care lucrează la Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţă Operativă, a participat la mai multe festivaluri şi concursuri de muzică. Absolvent al Şcolii de Poliţie Vasile Lascăr din Câmpina în anul 2017, Cătălin Rusen a fost atras de muzică şi dansuri populare încă din copilărie.
 
Învăţătoarea satului, Hariclia Slijistoru, este cea care i-a descoperit talentul şi i-a îndemnat familia să-i cultive vocea. Mai bine de 3 ani a fost membru în Ansamblul Bărăganul al Centrului Judeţean de Creaţie Călăraşi, iar împreună cu taraful oraşului a făcut turnee în Grecia, Bulgaria şi Turcia. Spune că meseria de poliţist şi cariera muzicală se îmbină perfect şi nu ar renunţa pentru nimic pentru niciuna dintre ele.
 
“Mi-am dorit o carieră în Poliţie pentru a fi de aproape de oameni, în slujba lor. Timp de 10 luni am fost agent de ordine publică la  Postul de Poliţie Modelu, iar munca în stradă, deşi este solicitantă şi stresantă, îţi oferă cele mai mari satisfacţii. După o zi obositoare când începeam să cânt simţeam că sunt alt om. Asta vreau să spun, una fără alta la mine nu funcţionează“, povesteşte tânărul. 
 
A apărut la televizor
 
Faima de artist i s-a dus în toată ţara şi a avut apariţii televizate la PRO Tv şi Favorit TV. Nu se consideră o vedetă, ci doar un artist pasionat de ceea ce face. “Eu am învăţat din copilărie că fără muncă nu realizezi nimic în viaţă. Provin dintr-o familie de oameni simpli, de la ţară, iar educaţia lor mi-a fost de mare ajutor. Bunicul meu, care deţine o fermă şi are în arendă 200 de hectare de teren agricol, m-a îndemnat întotdeauna să muncesc pentru un bănuţ. Eu locuiesc la ţară, în comuna Unirea, dar nu mi-e ruşine cu acest lucru. De acasă îmi iau energia, acolo este locul unde îmi găsesc liniştea”, spune tânărul.
 
Solist vocal în formaţia Tehnic Grup Original
 
Este solist vocal în formaţia Tehnic Grup Original din 2016. Şi-a luat rolul în serios şi munceşte la repetiţii de două ori pe săptămână. Spune că nu-i place să-i dezamăgească pe oameni şi repetă continuu pentru ca programul să nu aibă niciun cusur. Alăturii de colegii săi, Ion Amzaru, la clape, Ion Dumitrescu, la acordeon, Daniel Cristea, la tobe şi solistele Ruxandra Dragomir şi Andreea Câmpulungeanu, susţine programe artistice în fiecare weekend. Cântă muzică populară românească, străină, armânească şi grecească. Pentru a-şi defini vocea, Cătălin are în plan să urmeze şedinţe de canto.
 
 
“Cred că este important să mă perfecţionez pentru că niciodată nu ştii totul. Voi urma cursuri pentru respiraţie, de încălzire a vocii. Îi mulţumesc în fiecare lui Dumnezeu pentru harul pe care mi l-a dat şi de care, sunt conştient, trebuie să am grijă toată viaţa”, spune Cătălin Rusen. După apariţiile la emisiuni televizate, călărăşenii au început să-l recunoască pe stradă şi în magazine. S-a bucurat că oamenii îl îndrăgesc, iar acest lucru l-a făcut să fie şi mai responsabil.
 
“În primul rând este vorba despre imaginea mea, dar şi de instituţie. Pentru că majoritatea stiu că sunt poliţist, lucru de care sunt foarte mândru. Eu nu-mi permit să fac un pas greşit. Nu spun că sunt cel mai bun, dar fac eforturi să fiu la înălţimea aşteptărilor. Din familie am învăţat că trebuie să faci totul cu drag pentru cei din jur, să-i respecţi şi să oferi tot ce ai mai bun. Sunt fericit că pot aduce un strop de bucurie în sufletele oamenilor, că le fac viaţa frumoasă la petreceri. Acest lucru mă obligă, evident, la seriozitate, chiar dacă muzica noastră este de petrecere”, spune poliţistul.
 
Somnul, cel mai bun medicament
 
Pasiunea pentru muzică şi dragostea pentru oameni îl fac să uite de nopţile pierdute şi de oboseala care se acumulează în fiecare weekend. “Când ai nişte angajamente, nu-ţi permiţi să te plângi. Indiferent de stare pe care o avem, şi eu, şi colegii mei, când începe nunta trebuie să fii în formă maximă.

Într-adevăr, este un efort pentru că la un solist în timpul cântecului se solicită toţi muşchii din corp. Nu am niciun secret, dar mă refac imediat. Câteva ore de somn, după evenimente, reprezintă cel mai bun medicament”, spune agentul de poliţie.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările