
Bucureşteanul Radu Georgescu, zis Radu Valahu, şi-a făcut un renume din participarea la competiţii de skandenberg şi la probe extreme de forţă. Are 150 de kilograme, iar soţia îl alintă „Şoricelul“.
Radu mărturiseşte că urăşte violenţa şi că trăieşte plin de energie şi optimism fiecare zi. Ia în serios sportul, iar în vocabularul său nu se regăseşte formularea „nu pot“. Îşi ghidează viaţa după principii sănătoase şi simple: fiecare zi trebuie să fie o sărbătoare. Valahu şi-a făcut un renume prin participarea la competiţiile de skandenberg, iar apoi a demonstrat că este cel mai puternic om din România, prin diverse recorduri de forţă.
A tras după el avioane, vapoare, vagoane, o basculantă plină cu zăpadă la minus 25 de grade, un TIR de peste 20 de tone, a sărit de pe o trambulină făcând salt pe spate de la 7,5 metri, cu artificii în mână, şi a aterizat perfect în picioare. Înotând a reuşit să tragă două vapoare, dar a făcut şi skandenberg la şapte metri sub apă. La un moment dat, era recunoscut drept românul cu cea mai mare circumferinţă a braţului, de 58 de centimetri, calitatea care i-a adus şi porecla „Braţ de fier“.

Pe lângă toate activităţile în care se implică, Radu este şi reflexo-terapeut, maseur şi uneori prezentator la diverse competiţii din ţară. Dincolo de toate sporturile pe care le-a încercat, tot skanderbergul îi rămâne cel mai drag. „Skandenbergul este o disciplină sportivă care se face în cadru organizat, unde fair-play-ul domină concursul, iar concentrarea şi puterea minţii sunt esenţiale. Este cel mai popular sport de la noi. Avem oina sport naţional, dar cine nu a făcut măcar o dată în viaţă skandenberg, pe catedră la şcoală ori în cârciumă? Avem însă şi minusuri la acest capitol. Faptul că nu există o federaţie în România, iar în toamnă avem mondialele în ţară, este o problemă care ar trebui rezolvată“, explică Radu Valahu.

Mesaj pentru copii
El face un apel către tineri şi copii, în general, să facă sport, să renunţe la tablete şi jocurile la calculator, pentru a se dezvolta armonios, atât fizic, cât şi psihic. „Mişcarea înseamnă sănătate, aşa cum a spus Pierre de Coubertin. Eu am încercat întotdeauna să popularizez sportul în rândul copiilor. Orice sport este binevenit: înot, skandenberg, după vârstă de 14 ani, karate. Avem o mare problemă în prezent, alimentaţia nesănătoasă şi sedentarismul, care duc, din păcate, la moarte. Trebuie încurajaţi copiii să facă multă mişcare. Eu am făcut de toate: canotaj, am început la 11 ani, lupte, box, haltere. Important e să ai şi calităţi genetice, dar contează foarte mult voinţa. Ceea ce nu te omoară te face mai puternic, îmi place vorba asta“, mai spune Radu. Din anul 2015 şi până în prezent, a obţinut diverse titulri naţionale, dar şi internaţionale, fiind premiat cu nenumărate diplome de excelenţă şi trofee pentru contribuţia sa la promovarea sportului în rândul tinerilor.

„Nu are pic de grăsime pe organe“
Când nu este însă în centrul atenţiei, Radu este un tip normal. Are grijă să se odihnească, să se relaxeze în sânul familiei, dar şi să adopte o alimentaţie sănătoasă. „Am fost să facem nişte analize la Spitalul Floreasca şi s-a mirat toată lumea. Nu are pic de grăsime depusă pe organele interne“, povesteşte zâmbind soţia sa, Roxana, fostă prezentatoare de televiziune.

Soţia lui mai spune despre el că este un tip sensibil, o persoană calmă şi cu simţul umorului, un copil în corpul unui uriaş. „Ne-am întâlnit acum 5 ani şi de atunci suntem de nedespărţit. Toată lumea râde când aude că îl alint «Şoricelul». Este blând, grijuliu şi foarte romantic. Nu se enervează, însă are nişte principii clare după care se ghizează, nu suportă minciuna şi nedreptatea. Este un tip inteligent şi foarte ambiţios“, povesteşte Roxana.

Prima lor întâlnire a fost într-un platou de televiziune, unde Radu, pus să dea o probă de forţă, a ridicat-o în palmă. A fost începutul poveştii de iubire care durează de cinci ani.



Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: