VIDEO Ce se întâmplă când patru poliţişti devin actori. În ce film joacă agenţii

VIDEO Ce se întâmplă când patru poliţişti devin actori. În ce film joacă agenţii

Cei patru poliţişti, personajele unui filmuleţ pe Facebook FOTO Captură video

Poliţiştii vor avea mai multă putere de la sfârşitul lunii ianuarie, conform unor modificări legislative care vor intra în vigoare, dar şi persoanele care sunt conduse la secţie vor avea mai multe drepturi. Într-un film amuzant, postat pe o reţea de socializare, Poliţia Română arată cum vor sta lucrurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, patru poliţişti s-au transformat în actori pentru puţin timp şi au explicat pe înţelesul tuturor aceste modificări. Poliţia Română a precizat că personajele din film "nu sunt actori, sunt colegii noştri, iar orice asemănare cu viaţa reală este pur întâmplătoare". Persoana condusă la sediul Poliţiei are mai multe drepturi, începând cu sfârşitul lunii ianuarie 2020. Modificările legislative prevăd ca fiecare persoană este îndreptăţită să depună contestaţiei împotriva dispunerii măsurii, dar şi să solicite informarea unui membru de familie cu privire la situaţia sa. De asemenea, persoana reţinută are dreptul de a fi consultată de un medic.
 
Iată care sunt modificările legislative:
 
a) de a fi informată cu privire la motivele conducerii la sediul poliţiei;
 
b) de a fi informată cu privire la drepturile ce îi revin;
 
c) de a formula contestaţie împotriva dispunerii măsurii;
 
d) de a fi asistată de un avocat, potrivit legii, de a comunica direct cu acesta, în condiţii care să asigure confidenţialitatea, precum şi de a nu da nicio declaraţie fără prezenţa acestuia, cu excepţia comunicării datelor de identificare ori a unor informaţii necesare înlăturării unei stări de pericol iminent la adresa vieţii, sănătăţii sau integrităţii corporale a sa ori a altei persoane;
 
e) de a solicita informarea unui membru de familie sau a altei persoane desemnate de aceasta cu privire la măsura luată;
 
f) de a solicita informarea reprezentanţilor diplomatici ai statului de provenienţă, în cazul cetăţenilor străini;
 
g) de a fi consultată de un medic sau, pe propria cheltuială, de medicul indicat de aceasta;
 
h) de a comunica prin interpret sau prin intermediul unei persoane cu aptitudini de comunicare, în situaţia în care nu vorbeşte, nu înţelege limba română, nu se poate exprima sau prezintă handicap auditiv ori surdocecitate.
 
Aceste reglementări intră în vigoare la sfârşitul lunii ianuarie 2020.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: