Verificări în mai multe localităţi din Călăraşi privind stabilirea vizei de reşedinţă

Verificări în mai multe localităţi din Călăraşi privind stabilirea vizei de reşedinţă

Poliţia a descins în mai multe localităţi FOTO Adevărul

Numărul tot mai mare al solicitărilor privind viza de reşedinţă în mai mult elocalităţi din ţară, în apropierea alegerilor locale, i-au pus pe jar pe poliţiştii călărăşeni. Miercuri după-amiază, oamenii legii desfăşoară activităţi, în mai multe localităţi, pe linia verificării legalităţii stabilirii vizelor de reşedinţă.

Conform art. 31 din O.U.G. nr. 97/2005, privind obţinerea vizei de flotant (viza de stabilire a reşedinţei), reşedinţa se înscrie în actul de identitate la cererea persoanei fizice care locuieşte mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinţa secundară.
 
Menţiunea de stabilire a reşedinţei se acordă pentru perioada solicitată, dar nu mai mare de un an, şi are valabilitate pe timpul cât persoana locuieşte în mod efectiv la adresa declarată ca reşedinţă. La expirarea acestui termen, persoana poate solicita înscrierea unei noi menţiuni de stabilire a reşedinţei
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările