"Verde la educaţie". 50 de copii, instruiţi la lecţia de prevenire de poliţiştii rutieri

Oamenii legii, alături de copiii din Olteniţa FOTO IPJ Călăraşi

Cea de-a patra ediţie a campaniei “Verde la educaţie”, organizată de Poliţia Română şi compania Lidl a avut succes la Olteniţa. 50 de copii, însoţiţi de părinţi sau bunici au răspuns prezent la întâlnirea cu oamenii legii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Copiii, cu vârste între 4 şi 10 ani, au fost invitaţi să participe, în sectoarele special amenajate din parcările magazinelor Lidl din întreaga ţară, societate parteneră în proiect, pentru a învăţa de la poliţişti cum pot deveni pietoni exemplari.

În judeţul Călăraşi, activitatea s-a desfăşurat în parcarea magazinului Lidl din Olteniţa unde au fost prezenţi aproximativ 50 de copii. Alături de părinţi, cei mici au aflat de la poliţişti ce reguli de circulaţie trebuie să respecte pe drumul către şcoală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificaţia semnelor de circulaţie.

În cadrul activităţilor desfăşurate au fost organizate orăşele miniaturale, unde copiii au aplicat cele învăţate de la poliţişti pentru a demonstra că pot deveni pietoni responsabili. Cei mai tineri participanţi la trafic au fost răsplătiţi cu premii şi materiale informative privind regulile de circulaţie.
 

Vă recomandăm şi:

Prevenire. Copiii din Ulmu, instruiţi de poliţişti cum să evite conflictele

Campanie de prevenire a violenţei. Poliţiştii îi învaţă pe săteni cum să-şi verse furia: să dea cu sapa în curte, în loc să-şi bată nevasta

Educaţie. Pentru prevenirea delincvenţei juvenile, poliţiştii i-au invitat pe tineri la film

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: