Varianta Nord, drumul de coşmar al Călăraşiului, va fi reparată. 7,5 milioane lei pentru şoseaua de centură

Varianta Nord, drumul de coşmar al Călăraşiului, va fi reparată. 7,5 milioane lei pentru şoseaua de centură

Centura oraşului, un drum plin de gropi Foto:Adevărul

Una dintre cele mai importante artere de trafic rutier, centura ocolitoare a Călăraşiului, intră în reparaţii capitale. Varianta Nord, un drum de coşmar, care doar a fost peticit de-a lungul timpului, va fi modernizat cu peste 7 milioane de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Investiţia se va face prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, iar actele adiţionale la contractile de finanţare au fost deja semnate de autprităţile locale. Proiectul “Modernizare stradă Varianta Nord tronson DN 21-strada Bucureşti, municipiul Călăraşi“ are o valoare de finanţare de 7.594.659,13 lei, urmând ca în cel mai scurt timp să fie demarate procedurile de achiziţie publică a lucrărilor.

În primăvara acestui an, pentru şoseaua de centură, un drum plin de gropi, consilierii judeţeni şi-au dat avizul pentru acordarea a 500.000 de lei, reprezentând lucrări de strictă necesitate. Consiliul Judeţean Călăraşi a aprobat acordarea unui ajutor financiar către Primăria municipiului Călăraşi, în valoare de 500.000 lei pentru executarea lucrărilor de reparaţii a carosabilului pe str. Varianta Nord. Artera este deosebit de importantă, deoarece este folosită intens de marile societăţi din oraş. În această zonă îşi au sediul Tenaris, Siad, Saint Gobain, Donalam etc.

Acces către Autostrada Soarelui

Şoseaua  asigură transportul industrial între Bucureşti şi Constanţa, reprezentând totodată şi accesul către Autostrada Soarelui. În prezent, drumul este plin de gropi, iar şoferii fac slalom printre gurile de canalizare, rămase ca nişte jaloane pe drum. Acestea constituie un real pericol pentru conducătorii auto care pot rămâne fără roţi la maşini, dacă nu sunt foarte atenţi.  „Sunt şofer şi trec aproape zilnic pe şoseaua de centură a oraşului. Este plină de gropi şi nici măcar peticită nu a mai fost de ani buni. Ar trebui refăcută de la un capăt la altul“, spune Mihai Dumitrache (42 de ani), şofer de tir.

Patru kilometri de gropi

Deşi pare greu de crezut, varianta ocolitoare a oraşului este aproape impracticabilă de mai bine de trei ani. În lipsa investiţiilor, cei patru kilometri din centura oraşului s-au degradat pe zi ce trece. În tot acest timp, gropile s-au înmulţit, iar nervii şoferilor au cedat.
„Rupem maşinile aici. Praf le facem”, a spus un şofer. Nu doar maşinile grele tranzitează zona. Drumul duce spre Autostrada Soarelui, dar face legătura şi cu feribotul care ajunge la vecinii bulgari.
„Noi vrem să alocăm în jur de 10-15 miliarde de lei dar e una să estimezi şi una să te apuci de lucru să vezi ce probleme mai apar între timp”, spune în vara acestui an Daniel Ştefan Drăgulin, primarul municipiului Călăraşi. Acesta a promis că lucrările vor începe spre sfârşitul anului, chiar dacă bugetul este destul de sărac şi nu îi permite o investiţie de anvergură.
 

Vă recomandăm şi:

Ministrul Transporturilor în vizită la Bârlad: "Începe licitaţia la şoseaua de centură"

Măsuri pentru reducerea accidentelor pe şoseaua de centură a Alexandriei: dispozitive de calmare a traficului şi sens giratoriu

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările