Urgie în Bărăgan: 300 de oameni salvaţi din nămeţi, 9 localităţi fără curent, 184 de şcoli închise

Urgie în Bărăgan: 300 de oameni salvaţi din nămeţi, 9 localităţi fără curent, 184 de şcoli închise

Iadul alb de pe şosele

300 de persoane afectate de viscol în judeţul Călăraşi au fost salvate de către pompieri în ultimele 48 de ore, localităţile cele mai afectate de ninsorile abundente fiind Lehliu, Drajna şi Fundulea. Nouă localităţi nu au curent electric, înregistrându-se avarii la o linie de medie tensiune şi 36 de posturi de transformare.

„Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă(ISU) Călăraşi sunt pregătiţi să intervină în orice moment pentru salvarea persoanelor afectate de viscol. La acest moment, nu se înregistrează localităţi izolate sau persoane blocate în zăpadă. Toate drumurile din judeţ, o autostradă, 7 drumuri naţionale şi 17 drumuri judeţene, sunt impracticabile şi închise traficului rutier“, a declarat Ovidiu Tătăranu, purtător de cuvânt al ISU Călăraşi.  

Lehliu, Drajna şi Fundulea, cele mai afectate

La Lehliu Gară  40 de tiruri şi 100 de autoturisme sunt staţionate şi nu pot circula, traficul fiind închis, aproximativ 150 de persoane sunt cazate la primărie, acestora fiindu-le acordate adăpost şi băuturi calde, iar alte 60 de persoane surprinse de viscol în localitate, s-au cazat în diverse locuri din oraş. La Drajna au fost surprinse de viscol 9 autovehicule(2 tiruri şi 7 autoturisme) şi 13 persoane(oamenii au fost adăpostiţi în spaţii încălzite). La Fundulea au fost prinse de nămeţi 6 tiruri şi 6 autoturisme, dar şi 30 de persoane.

Salvări de persoane
 
184 de şcoli, toate din mediul rural, au cursurile suspendate, doar unităţile din mediul urban funcţionând. La această oră, un echipaj al Secţiei de pompieri Dragalina se deplasează cu un autocamion de intervenţie pentru a prelua 6 persoane afectate de viscol în localitatea Drajna şi le transportă la Slobozia, unde aceştia doreau să ajungă, În jurul orei 09.20, un echipaj al Secţiei de pompieri Lehliu Gară a fost solicitat să în localitatea Sănduliţa, comuna Săruleşti, pentru a acorda primul ajutor şi a prelua o persoană cu afecţiuni medicale. Persoana bolnavă a fost transportată la spitalul din oraşul Lehliu Gară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările