Un număr de 56 de utilaje de deszăpezire vor acţiona în Bărăgan în acest sezon

Un număr de 56 de utilaje de deszăpezire vor acţiona în Bărăgan în acest sezon

Utilajele sunt pregătite pentru intervenţii FOTO Facebook/CJC

Cu 56 de utilaje de deszăpezire vor acţiona drumarii călărăşeni în această iarnă. Ieri, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a verificat parcul auto pregătit pentru comandamentul de iarnă.

Ştiri pe aceeaşi temă

SC Drumuri şi Poduri SA, societate subordonată Consiliului Judeţean Călăraşi, are pe stoc o cantitate de 1.200 tone de material antiderapant (50% sare şi 50% nisip) şi va ieşi la deszăpezirea drumurilor cu 7 autofreze, 15 utilaje cu lamă şi sărăriţe, 31 de utilaje tip Wolla şi 3 autogredere.
 
Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri(DRDP) Constanţa este în plină campanie de pregătire pentru iarnă, desfăşurând activităţi specifice ce au ca obiectiv asigurarea desfăşurării în condiţii normale a circulaţiei rutiere în sezonul rece.
 
Pe reţeaua de drumuri de circa 1.700 km de drumuri naţionale din administrare, aflate pe raza judeţelor Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila şi Tulcea, au fost efectuate reparaţii asfaltice pe o suprafaţă de 68.459,66 m2, colmatări de fisuri şi crăpături asfaltice pe o lungime de 475.138 ml şi urmează aprovizionarea cu 60 tone mixtură stocabilă, procedura de achiziţie fiind finalizată pe 17 noiembrie 2020.  
 
Se montează parazăpezile
 
Au fost montate toate indicatoarele de iarnă, respectiv 1.580 bucăţi, iar în ce priveşte panourile parazăpezi, acţiunea de montare este în curs de desfăşurare – s-au montat 43.782,30 ml - şi se va încheia până la 1 decembrie 2020, în funcţie de finalizarea lucrărilor agricole specifice.   
 
"Avem pregătite toate cele 30 baze de deszăpezire şi cele 6 puncte sprijin, iar în cele 26 depozite acoperite de sare (din care 13 nou construite), 9 staţii de preparare soluţie lichidă de clorura de calciu şi 17 bazine de stocare soluţie lichidă de deszăpezire, avem cantităţile prevăzute pentru această dată de “Normativul privind prevenirea şi combaterea înzăpezirii drumurilor publice" AND 525/2013, respectiv: 19.535,34 tone de sare, 458,70 tone de clorură de calciu, 96,74 tone de  produs ecologici şi 4.475 tone de nisip.
 
Pentru programul de iarnă 2020-2021 sunt finalizate toate achiziţiile publice pentru serviciile de întreţinere curentă pe timp de iarnă, iar autoutilajele de deszăpezire vor intra în baze gradual, în funcţie de evoluţia condiţiilor climatice", au anunţat reprezentanţii DRDP Constanţa.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările