Un milion de euro pentru reabilitarea termică a Liceului Mihai Eminescu. Banii provin din fonduri europene

Un milion de euro pentru reabilitarea termică a Liceului Mihai Eminescu. Banii provin din fonduri europene

Liceul teoretic Muihai Eminescu va fi modernizat cu un milion de euro FOTO PMC

Călăraşiul este beneficiarul unei noi finanţări europene, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 3 ”Sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon”.  Astfel, cu aproape un milion de euro, Liceul Teoretic Mihai Eminescu va fi modernizat şi dotat cu o centrală termică geo-solară care să folosească minim 75% energie regenerabilă.


La sediul Primăriei Municipiului Călăraşi a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul ”Reabilitare termică a Liceului Teoretic Mihai Eminescu” a cărui valoare se ridică la aproximativ 983.000 de euro, contribuţia bugetului local fiind de doar 2%.
 
Proiectul, a cărui durată de implementare este de 36 de luni, are ca obiectiv general creşterea eficienţei energetice în infrastructura serviciilor de educaţie, prin trei măsuri de intervenţie: reabilitarea termică a anvelopei clădirii şi a instalaţiilor din subsol, asigurarea sălilor de lucru şi spaţiilor îndelung aglomerate cu sisteme de ventilare cu aer proaspăt tratat prin recuperarea căldurii aerului viciat evacuat şi realizarea unei centrale termice geo-solare care să folosească minim 75% energie regenerabilă. Ca lucrări suplimentare propuse se numără înlocuirea acoperişului şi refacerea trotuarelor degradate.
 
În prezent, valoarea totală a proiectelor cu finanţare europeană nerambursabilă aflate în implementare la nivelul Primăriei Municipiului Călăraşi se ridică la 9,071 milioane euro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: