Un bărbat care vindea droguri în Călăraşi a fost arestat

Un bărbat care vindea droguri în Călăraşi a fost arestat

Bărbatul deţinea opt calupuri de haşiş FOTO Arhivă

Un bărbat care vindea droguri în municipiul Călăraşi, ajutat de trei persoane, a fost arestat preventiv, după ce anchetatorii au găsit opt calupuri de haşiş, de aproximativ 850 de grame, într-un colet poştal trimis din Spania, potrivit DIICOT.

Ştiri pe aceeaşi temă

Autorităţile judiciare au interceptat, în 23 iulie, în municipiul Sebeş, judeţul Alba, un colet poştal care conţinea 850 de grame de droguri de risc, pe care, conform probelor din dosar, Alexandru Stelian, în vârstă de 36 de ani, îl expediase din Spania, în 15 iulie, pe numele fratelui său, folosindu-se de o identitate falsă, arată sâmbătă Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), într-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

La percheziţionarea coletului, în 24 iulie, anchetatorii au descoperit că şase calupuri de haşiş erau ascunse într-un recipient de culoare galbenă, iar alte două calupuri, de 250 de grame, erau puse într-un pachet de biscuiţi, printre alte produse alimentare, obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

În urma investigaţiilor, procurorii au stabilit că, în 18 iulie, Alexandru Stelian s-a întors cu autocarul din Spania, unde plecase în 9 iulie. Bărbatul ar fi achiziţionat cele opt calupuri de haşiş, de aproximativ 850 grame, din Zaragoza, prin intermediul unui cunoscut şi ar fi urmat să vândă drogurile în municipiul Călăraşi, contra sumei de 60 de lei pe doza, prin intermediul unor persoane.

După ce s-a întors din Spania, anchetatorii au luat măsura controlului judiciar în cazul lui Alexandru Stelian, pentru trafic intern de droguri de risc şi proxenetism. Procurorii aveau probe că, din luna mai, Alexandru Stelian ar fi vândut în municipiului Călăraşi, prin trei intermediari, canabis la preţul de 60 de lei doza. Totodată, bărbatul este suspectat că, în luna iunie, a determinat-o pe concubina sa să meargă în localitatea italiană Bari pentru a se prostitua "la stradă", sub coordonarea şi supravegherea unui alt inculpat, sumele de bani încasate urmând să-i fie trimise în ţară lui Alexandru Stelian.

În 24 iulie, după interceptarea coletului, procurorii DIICOT Călăraşi au adăugat în lista acuzaţiilor la adresa lui Alexandru Stelian şi pe cea introducere în ţară de droguri de risc şi au solicitat Tribunalului Călăraşi să înlocuiască măsura preventivă a controlului judiciar cu arestarea preventivă pentru 30 de zile. Judecătorul de drepturi şi libertăţi a admis solicitarea DIICOT.

De asemena, faţă de alţi doi inculpaţi a fost dispusă măsura controlului judiciar.

Anchetatorii au făcut şi două percheziţii domiciliare, în urma cărora au indisponibilizat 560 de euro şi întreaga cantitate de haşiş, a cărei valoare estimată, pe "piaţa neagră", este de 30.000 de euro.

Cercetările în acest caz au fost făcute de procurorii DIICOT Călăraşi şi poliţiştii de la Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Călăraşi. Anchetatorii au fost sprijiniţi de poliţiştii de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi şi de ofiţerii de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările