Un bărbat din Plătăreşti, ucis de virusul gripal. Victima, care suferea de mai multe afecţiuni, a murit acasă

Un bărbat din Plătăreşti, ucis de virusul gripal. Victima, care suferea de mai multe afecţiuni, a murit acasă

Vaccinarea rămâne singura metodă eficientă de protejare împotriva virsului FOTO Adevărul

În judeţul Călăraşi a fost înregistrat primul deces de gripă. Este vorba despre un bărbat, în vârstă de 29 de ani, care a murit din cauza virusului gripal.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform autorităţilor locale, bărbatul, care locuia în comuna Plătăreşti, a murit săptămâna trecută. El suferea de mai multe afecţiuni, fusese nevaccinat, iar în urma autopsiei s-a stabilit că fusese infectat cu virusul gripal. Bărbatul nu a beneficiat de tratament pentru gripă pentru că nu s-a prezentat la medic, iar decesul a survenit la domiciliu.
 
Direcţia de Sănătate Publică din Călărşai a anunţat că bărbatul avea afecţiuni medicale cronice preexistente (obezitate, epilepsie),  care au fost neglijate.  Ultima prezentare la medicul de familie se făcuse în anul 2013. Mai mult decât atât, pacientul era consumator cronic de alcool, el fiind găsit decedat la domiciliu. La necropsie i s-a prelevat fragment pulmonar ce a fost trimis la I.Cantacuzino, din proba necroptică identificându-se virus gripal tip A, H1pdm09, susţin medicii epidemiologi. 
 
Medicii au anunţat, marţi seară, că a fost confirmat virus gripal la încă cinci pacienţi care au murit în ultimele zile, fiind vorba despre trei femei, cu vârste cuprinse între 41 şi 71 de ani, dar şi despre doi bărbaţi, de 29 şi 45 de ani. Numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 87.
 
Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat, marţi seară, încă cinci decese provocate de gripă. Este vorba despre trei femei, cu vârste cuprinse între 41 şi 71 de ani, din Bucureşti şi din judeţele Prahova şi Olt. Una dintre paciente nu era cunoscută cu afecţiuni anterioare.
 
De asemenea, este vorba despre doi bărbaţi, de 29 şi de 45 de ani, unul din Călăraşi şi unul din Prahova. Ambii pacienţi erau cunoscuţi cu afecţiuni cronice. Decesele au survenit în perioada 29 ianuarie - 5 februarie. Astfel, numărul total al deceselor provocate de gripă a ajuns la 87.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: