Un apartament din Olteniţa a ars ca o torţă de la un bec incandescent. 17 locatari ai blocului, evacuaţi

Un apartament din Olteniţa a ars ca o torţă de la un bec incandescent. 17 locatari ai blocului, evacuaţi

Apartamentul a fost distrus Foto:ISU Călăraşi

Un bec incandescent a aprins un apartament de pe Bd. Republicii din Olteniţa, incendiul creând panică luni seară în tot imobilul. 17 persoane au fost evacuate, iar pompierii au acţionat aproape 3 ore pentru stingerea flăcărilor.

Ştiri pe aceeaşi temă


Focul a fost observat luni seară, 5 octombrie, la ora 22.47 şi imediat au fost alertaţi militarii de la ISU.Incendiul izbucnise în a partamentul Ecaterinei D de la o saltea aflată foarte aproape de un corp de iluminat cu bec incandescent Din cauza aglomeraţiei de mobilă, materiale textile, lemn, plastic şi hârtie, casa femeii s-a aprins ca o torţă

„Conform primelor cercetări, se pare că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei locatarei, care a aşezat o saltea de pat în poziţie verticală lângă un echipament de iluminat în funcţiune (bec incandescent),  fiind astfel posibilă generarea arderii. Dată fiind cantitatea mare de materiale combustibile într-un spaţiu relativ restrâns incendiul s-a propagat cu repeziciune”, a precizat plt.adj. Ovidiu Tătăranu, ăpurtător de cuvânt al ISU Călăraşi.

Toată casa s-a făcut scrum

Două echipaje profesioniste de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Olteniţa s-au deplasat la această intervenţie cu două autospeciale cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului timp de aproximativ două ore şi 30 de minute.  

Cu toate acestea, focul a făcut scrum mobilă, aparatură electrocasnică, materiale textile şi materiale plastice, aproximativ 300 kg de hârtie, patru uşi şi tocurile din lemn a cinci ferestre, valoarea pagubelor fiind estimată în acest caz la suma de aproximativ 20.000 lei.


Exista pericolul ca arderea să se extindă la celelalte apartamente ale imobilului  şi alte bunuri materiale aflate în imediata vecinătate, însă pompierii militari au intervenit eficient şi au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 300.000 de lei.
 

Vă recomandăm şi:

Incendiu devastator la o fermă agricolă. Focul, stins în 17 ore de pompieri

Foc în localitatea Ileana, din judeţul Călăraşi. Un incendiu violent a izbucnit de la o sobă supraîncălzită

S-a făcut scrum. Incendiu devastator din cauza unui coş de fum deteriorat

FOTO Incendiu devastator la Unirea. O casă cu etaj s-a făcut scrum de la un scurtcircuit

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările