Tururi gratuite la muzeu şi atelier de desen, organizate pentru Ziua Copilului

Tururi gratuite la muzeu şi atelier de desen, organizate pentru Ziua Copilului

Atelier de desen şi vizitarea expoziţiilor, organizate la muzeu pentru marcarea Zilei Internaţionale a Copilului FOTO MDJ Călăraşi

Muzeul Dunării de Jos oferă tururi gratuite pentru copii, în perioada 30-31 mai, sărbătorind astfel, în avans, 1 Iunie. De asemenea, prichindeii sunt invitaţi la Atelierul de desen.

Ştiri pe aceeaşi temă

De ziua lor, 1 Iunie, copiii se pot bucura de vizitarea gratuită a expoziţiilor organizate la toate cele trei secţii ale muzeului unde vor descoperi lucruri minunate.
 
"Secţia de Etnografie şi Artă Populară a Muzeului Dunării de Jos, locul ce seamănă atât de bine cu casa şi ograda bunicilor ori a străbunicilor, oferă spaţiul adecvat unor întâlniri cu copiii, spre a înţelege faptul că joaca vine de multe ori din lucruri simple, de genul: un fus, o ciutură, un ştergar frumos decorat ori vreo unealtă folosită în tâmplărie.
 
În cadrul Atelierului de desen, organizat în cadrul secţiei amintite, copiii vor fi încurajaţi să aştearnă pe hârtie, desene cât mai viu colorate în care să evidenţieze aspecte din expoziţia de bază intitulată ”Meşteşuguri tradiţionale la apus”, a precizat Virginia Oană, şef Birou Etnografie şi Artă populară.
 
Participarea la Atelierul de desen se poate realiza, în baza unei programări la numărul de telefon 0746051267. Preţul unui bilet pentru participarea la atelier este 2 lei.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările