Transportatorii de persoane şi de marfă, în vizorul poliţiştilor. Razii pentru depistarea şoferilor băuţi sau drogaţi

Transportatorii de persoane şi de marfă, în vizorul poliţiştilor. Razii pentru depistarea şoferilor băuţi sau drogaţi

Autovehiculele de transport vor fi verificate de poliţişti FOTO Adevărul

Toate autovehiculele destinate transportului public de persoane, dar şi cele de marfă, cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone vor fi verificate de poliţişti, în cadrul acţiunii „Truck & Bus”, pentru prevenire a accidentelor rutiere grave.

Ştiri pe aceeaşi temă


În perioada 25 – 31 iulie, Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române coordonează, la nivel naţional, o acţiune pentru reducerea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de transport marfă. În cadrul raziei vor fi verificate autovehiculele destinate transportului public de persoane cu capacitatea de transport mai mare de 8+1 locuri şi cele destinate transportului de marfă cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Activitatea vizează depistarea transporturilor ilicite de mărfuri şi persoane, prevenirea conducerii vehiculelor sub influenţa alcoolului sau a drogurilor, purtarea centurii de siguranţă, respectarea perioadelor de conducere şi de odihnă, a dimensiunilor de masă şi gabarit, deţinerea certificatului de competenţă profesională şi a documentelor de transport, a inspecţiei tehnice periodice şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă.
 

Vă recomandăm şi:

Poliţia, cu ochii pe şoferii care încalcă legea. 195 de amenzi, aplicate în 24 de ore

Accident de motocicletă pe şoseaua Chiciului. Cum a ucis pe loc doi tineri teribilişti viteza excesivă

Cu permisul suspendat din 2014, s-a urcat la volan şi a provocat un accident

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările