VIDEO UPDATE Trafic reluat pe A2, la kilometrul 13: Două dale din beton s-au umflat din cauza căldurii

VIDEO UPDATE Trafic reluat pe A2, la kilometrul 13: Două dale din beton s-au umflat din cauza căldurii

Plăci de beton umflate pe A2

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, la kilometrul 13+100 de metri, pe sensul de mers către litoral, un rost de dilataţie a ridicat 2 dale de beton, din cauza căldurii.

 
UPDATE. Circulaţia rutieră a fost reluată pe Autostrada A2 Bucureşti - Constanţa, la kilometrul 13+100 de metri, pe sensul de mers către litoral, unde prima bandă fusese restricţionată, deoarece 2 dale de beton s-au ridicat din cauza căldurii. Momentan nu sunt probleme de fluenţă, însă se estimează că valorile de trafic vor creşte orele următoare pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti, întrucât mulţi turişti se vor întoarce astăzi acasă din staţiunile de pe litoral, au anunţat poliţiştii de la Centrul Infotrafic.
 
Restricţie de viteză de 40 km/h
 
Echipele de intervenţie rapidă ale CNAIR acţionează în prezent pentru remedierea problemei, fiind restricţionată prima bandă a direcţiei Bucureşti-Constanţa, estimându-se că intervenţia va dura până la ora 14.00. Zona este semnalizată corespunzător şi a fost instituită restricţie de viteză de 40 km/h.
 
Vă sfătuim să conduceţi cu prudenţă, respectând restricţiile instituite temporar, să păstraţi distanţa de siguranţă dintre autovehicule şi să semnalizaţi din timp intenţia de schimbare a benzii de circulaţie, avertizează poliţiştii.
 
Primii 40 de kilometri de gropi
 
Acesta ănsă nu este primul incident de acest gen de pe drumul care leagă Bucureltiul de Constanţa. La 15 ani de când s-a tăiat panglica, cel puţin până la kilometrul 40, prima bandă a Autostrăzii Soarelui arată ca după bombardament. Este plină de gropi adânci de 5-6 centimetri, dar şi de şanţuri, unele lungi şi de peste 1 metru. Sunt un adevărat pericol pentru şoferi, ţinând cont de regimul de viteză şi traficul intens desfăşurat zilnic pe acest tronson.
 
Pe 25 mai 2018, la kilometrul 17, două plăci de beton s-au umflat din senin şi s-au ridicat în unghi, ca o barieră în calea şoferilor care circulau. Din fericire, nu s-a întâmplat o nenorocire. Traficul a fost restricţionat, iar echipele de muncitori au trecut imediat la reparaţii. ”Suprafaţa carosabilă a fost readusă la nivel şi asfaltată la mai puţin de 11 ore de la începerea intervenţiei pentru remedierea deformării care a apărut  la km 17 al Autostrăzii Soarelui, pe sensul de mers Constanţa – Bucureşti, din cauza ridicării bruşte a două plăci de beton”, a anunţat printr-un comunicat CNAIR.
 
Oficialii companiei au relatat la acea dată că directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, s-a deplasat la faţa locului şi a cerut intervenţia rapidă pe timp de noapte a muncitorilor şi utilajelor în zonă. ”Lucrările au fost efectuate de o echipă de 15 muncitori şi două utilaje care au detensionat plăcile de beton afectate şi le-au îndepărtat, după care a refăcut planeitatea şi au asfaltat suprafaţa deteriorată”, anunţa compania.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: