Tinerii fără loc de muncă, sprijiniţi de ADR Sud Muntenia prin proiectul „NoNEETs”

Tinerii fără loc de muncă, sprijiniţi de ADR Sud Muntenia prin proiectul „NoNEETs”

Tinerii care nu sunt încadraţi pe piaşa muncii găsesc sprijin la ADR

Un grup de tineri, fără loc de muncă şi care nu urmează cursuri de instruire şi formare profesională, din judeţul Călăraşi a participat, miercuri, 12 martie, la o întâlnire cu reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Evenimentul a avut loc în cadrul proiectului „NoNEETs – Permanent Training and Assessment Programme to NEETs Young Adults for their inclusion in the labour market and EU society” (Program continuu de instruire şi evaluare pentru tinerii care nu sunt încadraţi pe piaţa forţei de muncă şi nu urmează niciun program educaţional sau de formare, pentru sprijinirea intrării acestora pe piaţa forţei de muncă), în care Agenţia este partener, alături de organisme din Franţa, Belgia, Spania, Italia, România şi Republica Cehă.

Concurs cu premii

Prezent la focus grup, directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Muşat, a precizat că este foarte interesat de rezultatele acestui proiect, venind cu o propunere în sprijinul tinerilor: (...) Aşadar, special pentru voi, în cadrul acestui proiect, lansăm un concurs de scriere de cereri de finanţare, pe care le vom premia. Din partea noastră, a Agenţiei, veţi primi tot sprijinul în realizarea acestora.” Totodată, directorul Liviu Muşat le-a prezentat tinerilor programul anual al Agenţiei destinat în exclusivitate studenţilor, cu scopul de a le oferi avantajul familiarizării cu programele finanţate de Uniunea Europeană şi cu un mediu de lucru performant.

Accesul la programe informaţionale

La întâlnire au participat 20 de călărăşeni din categoria NEET, cu vârsta cuprinsă între 19 şi 29 de ani. Scopul întâlnirii a fost de a identifica problemele pe care tinerii le întâmpină în integrarea lor pe piaţa forţei de muncă şi de a le facilita accesul în programe educaţionale sau de formare profesională, cu accent pe aspectele motivaţionale.
Proiectul „NoNEETs” se derulează în perioada noiembrie 2013 – octombrie 2015, este finanţat de Programul de Învăţare pe tot Parcursul Vieţii (Lifelong Learning Programme), în cadrul subprogramului Grundtvig, Proiecte Multilaterale şi are ca obiectiv principal furnizarea unor servicii de evaluare şi mentorat.
 

Vă recomandăm şi:

Noi oportunităţi de finanţare pentru infrastructura educaţională prin ADR Sud Muntenia

ADR Sud Muntenia a semnat primele 13 contracte de finanţare pentru investiţii mari în cadrul POS CCE

Centrul de zi pentru persoane cu dizabilităţi, modernizat cu fonduri europene

Farmville de Ialomiţa. Ferme fictive de vaci pe fonduri europene

Modernizare. Peste 140 milioane de lei din fonduri europene pentru colectarea selectivă a deşeurilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările