Târg de Sfânta Maria în weekend, la Muzeul Satului din Capitală

Târg de Sfânta Maria în weekend, la Muzeul Satului din Capitală

Târg la Muzeul Satului în weekend FOTO Adevărul

Muzeul Naţional al Satului ''Dimitrie Gusti'' organizează, sâmbătă şi duminică, Târgul de Sfânta Maria, un eveniment care îşi propune refacerea atmosferei târgurilor de altădată din satul românesc, în preajma sărbătorii Naşterii Maicii Domnului, denumită popular şi Sântă Maria Mică, sărbătoare ce marchează sfârşitul verii şi începutul toamnei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Vizitatorii pot întâlni, la târg, meşteri populari, colecţionari şi artişti plastici şi pot realiza obiecte în cadrul atelierelor de modelaj în lut, confecţionat obiecte cu seminţe din fructe şi legume, precum şi din fibre textile, arată organizatorii, într-un comunicat de presă.
 
Sâmbătă şi duminică, începând cu ora 11,00, va fi pus în scenă musicalul "Înşir'te mărgărite", de Roman Vlad, în regia lui Dan Tudor, scenografia Vioricăi Petrovici, adaptare Ivona Cristescu, după celebra feerie a scriitorului Victor Eftimiu, spectacol pentru copii oferit de Teatrul Muzical Ambasadorii, ce desfăşoară primul parteneriat cu Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", în cadrul programului SAMER (Stagiunea Artistică Muzicală Estivală a României). Un bilet de intrare la târg costă 15 lei pentru un adult, 8 lei pentru un pensionar; 4 lei pentru un elev sau student.
 
Preţul participării la atelierele de creaţie este de 20 lei pentru participant. Înscrierile pot fi făcute online, la programe.culturale@muzeul-satului.ro.
 
Vă mai recomandăm şi:

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările