Târg de job-uri. Peste 8.000 de şomeri, aşteptaţi la Bursa Locurilor de Muncă pe 25 aprilie

Târg de job-uri. Peste 8.000 de şomeri, aşteptaţi la Bursa Locurilor de Muncă pe 25 aprilie

Bursa Locurilor de Muncă are loc în fiecare primăvară Foto:I.S.

Mii de călărăşeni aflaţi în căutarea unei slujbe sunt aşteptaţi luna viitoare la Bursa Locurilor de Muncă. AJOFM va organiza târgul de job-uri pe 25 aprilie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Autorităţile se pregătesc déjà pentru eveniment şi au trimis chestionare către 400 de agenţi economici pentru a testa piaţa muncii, iar în perioada se vor face invitaţii către angajatori pentru depunerea ofertelor  disponibile. La sfârşitul lui februarie, în judeţul Călăraşi se aflau în evidenţe peste 8.800 de şomeri. Detalii cu privire la locaţia de desfăşurare, precum şi alte informaţii de interes privind Bursa Generală a Locurilor de Muncă vor fi comunicate în timp util, prin afişare pe site-urile Agenţiilor Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (http://www.anofm.ro/site-uri-ajofm) şi la sediul acestora.
 

Persoanele peste 50 de ani, cele mai afectate

La 28 februarie 2014, în judeţul Călăraşi se aflau în evidenţe 8.813 persoane fără un loc de muncă. Dintre aceştia,  2.384 beneficiau de indemnizaţie de şomaj,  225 dintre aceştia fiind absolvenţi promoţia 2013.  Alte  6.429 persoane erau înregistrate, la finele lunii trecute,  ca şomeri neindemnizaţi.

Din punct de vedere al pregătirii profesionale, 246 şomeri înregistraţi sunt cu studii universitare, 1.198 au liceu sau şcoală postliceală, iar 7.369 persoane au absolvit învăţământul profesional, gimnazial sau primar. Cei mai mulţi şomeri aşi sunt persoane cu vârsta peste 50 de ani. Numărul celor care şi-au pierdut locul de muncă la începutul anului a fost cu 643 de persoane mai ridicat decât în 2013.

Vă recomandăm şi:

Cum să-ţi găseşti mai uşor o slujbă. Cursurile de formare profesională, un avantaj pe piaţa muncii

Cum poţi să câştigi 1.300 de euro pe lună. Finlandezii caută personal pentru curăţenie

Locuri de muncă pentru şomerii călărăşeni prin reţeaua Eures. Măcelarii, la mare căutare în Finlanda

Peste 4.500 de şomeri înregistraţi la Tulcea. Puţin peste o treime dintre ei primesc indemnizaţie

Sibiul are peste 8.000 de şomeri

Tot mai mulţi şomeri tineri, tot mai puţine locuri de muncă la Vaslui. Iată ce meserii sunt căutate de angajatori

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările