Tânără rănită în Colectiv, cu şanse minime de supravieţuire după incendiu, şi-a revenit ca prin miracol. „Psihic stă foarte bine, e un izvor de energie”

Tânără rănită în Colectiv, cu şanse minime de supravieţuire după incendiu, şi-a revenit ca prin miracol. „Psihic stă foarte bine, e un izvor de energie”

Irina Popa (dreapta) a fost rănită în incendiul din club Colectiv Foto Facebook/Ionuţ Popa

Irina Popa, fata din Călăraşi rănită în incendiul din club Colectiv, s-a născut a doua oară. Tânăra din Călăraşi se vindecă fără complicaţii şi a fost ocolită de infecţii sau de alte complicaţii ale arsurilor. Imediat după nenorocire, medicii de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde fata se află internată şi în prezent, nu i-au dat prea multe şanse de supravieţuire.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evoluţia pozitivă a fost fetei a fost o surpriză pentru toată lumea. Ea nu mai este acum un pacient critic sau foarte grav, este internată tot în secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Floreasca, sub supravegherea atentă a cadrelor medicale. “Nu mai este conectată la niciun aparat pentru susţinerea funcţiilor vitale, nu are nicio sondă ataşată şi este perfect autonomă. A scăpat şi de canula montată la traheostomă, şi acum poate mânca şi vorbi fără probleme. Nu are infecţii sau alte complicaţii ale arsurilor. Continuă kinetoterapia şi face efort fizic care o ajută să-şi recapete tonusul. La exterior, evoluţia rănilor este aşa cum se aşteptau medicii. Se vindecă fără complicaţii”, povesteşte Ionuţ Popa, fratele tinerei.

La sfârşitul săptămânii trecute, Irina a primit vizita colegilor de serviciu şi prietenilor, lucru care a bucurat-o nespus şi i-a dat în continuare energie pentru a lupta cu suferinţa.

Izvor de energie pozitivă

Şi psihic, spun apropiaţii, Irina îşi revine încet încet. Este optimistă, pozitivă şi chiar şi-a vizitat un coleg de suferinţă, rănit şi el în Colectiv. Pentru a o ajuta să treacă mai uşor peste aceste moment, familia i-a povestit ce s-a întâmplat în seara de 30 octombrie în Colectiv şi au bucurat-o aducându-I la spital un banner afişat în Sala Polivalentă din Călăraşi, la meciul de handbal România - Italia, şi în faţa blocului în care locuieşte fata. S-a întristat însă când a aflat că unul dintre prietenii ei a sfârşit în incendiul devastator.

“Psihic stă foarte bine, este un izvor de energie pozitivă, atât pentru ea, cât şi pentru cadrele medicale, dar şi pentru ceilalţi doi pacienţi care, împreună cu Irina, au fost răniţi în incendiul de la ‪#‎colectiv‬ şi care sunt internaţi la Floreasca.

Nu am cuvinte să spun cât mă bucur că mi-am recuperat sora, că mi-au recuperat sora. Este vorba despre medicii şi asistentele de la Floreasca. Şi simt că şi ei se bucură odată cu noi, familia şi prietenii! Mă bucur să au avut ocazia să o cunoască pe Irina aşa cum o ştim noi, cum le-am povestit că este ea, atunci, în cea mai urâtă zi din perioada post-Colectiv, când şansele ei de a supravieţui erau diminuate, mult spre minimum. Şi aşa cum am vorbit atunci, mă bucur că a ieşit ca noi!”, spune Ionuţ Popa.

Nu a putut fi transferată în străinătate

Irina Popa s-a aflat pe 30 octombrie în club Colectiv, alături de mai mulţi prieteni, la lansarea celui de-al doilea album al trupei Goodbye to Gravity. Ea fost rănită grav, a fost internată în stare critică la spitalul Floreasca din Capitală, având arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, dar şi ale căilor respiratorii. Evaluată de medici străini, tânăra nu a putut fi transportată în străinătate deoarece i s-ar fi pus şi mai mult viaţa în pericol şi nu ar fi rezistat transferului cu avionul. Familia a decis să fie tratată în continuare de medicii români care fac tot posibilul pentru a-i reda sănătatea.

Incendiul devastator din 30 octombrie, din club Colectiv a ucis pe loc 27 de tineri şi a rănit alţi peste o sută. De atunci, încă 31 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza arsurilor grave. Conform ultimelor informaţii, numărul deceselor provocate de incendiul din club Colectiv a ajuns la 60. În spitalele din Bucureşti mai sunt internaţi 11 răniţi din Colectiv, care se află în stare critică şi gravă, alţi 33 fiind în stare stabilă. De asemenea, 29 de victime sunt internate în unităţi medicale din străinătate.
 

Vă recomandăm şi:

Momente groaznice pentru tânăra din Călăraşi, rănită grav în incendiul din club Colectiv. Irina Popa nu poate vorbi şi nu înţelege de ce se află în spital

Tânăra din Călăraşi aflată în stare critică după incendiul din Clubul Colectiv şi-a revenit. Irina Popa nu-şi aminteşte nimic de tragedia din 30 octombrie

Clipe cumplite pentru fata rănită grav în incendiul din club Colectiv. Starea Irinei Popa s-a agravat, deşi medicii îi dădeau şanse de recuperare

Tânăra care luptă să trăiască după incendiul din club Colectiv are şanse să-şi revină: "Am comunicat cu Irina. Eu cu vorbe, ea cu lacrimi mari!"

„Premoniţia“ sinistră a solistului trupei Goodbye to Gravity, cu câteva zile înainte de tragedia din Colectiv: „Nu ţinem neapărat să murim aici“

Rugăciuni pentru Irina, victimă a incendiului din Clubul Colectiv. Tânăra este în stare critică la Spitalul Floreasca

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările