Tânăra din Călăraşi, rănită grav în incendiul din club Colectiv, rămâne la Floreasca. De ce nu poate fi dusă în străinătate, ce spun medicii străini

Tânăra din Călăraşi, rănită grav în incendiul din club Colectiv, rămâne la Floreasca. 
De ce nu poate fi dusă în străinătate, ce spun medicii străini

Incendiul din club Colectiv din 30 octombrie a distrus vieţi Foto Mihai Caliu/Click

O rază de speranţă pentru Irina Popa, tânăra din Călăraşi, rănită grav în incendiul din club Colectiv. Internată la spitalul Floreasca de 10 zile, fata duce o luptă continuă să supravieţuiască, iar medicii spun că evoluează uşor pozitiv. În ultimele ore, starea ei s-a ameliorat puţin şi, deşi este rănită grav, este stabilă.


Cu toate acestea, transferul la o clinică din străinătate i-ar pune serios viaţa în pericol. În urmă cu câteva ore, o comisie formată din medici ATI de la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi medici din Anglia şi Germania a evaluat starea pacienţilor răniţi în incendiul de la ‪#‎colectiv‬, printre care şi Irina.

“În discuţia ce a urmat ni s-a comunicat că starea Irinei, deşi gravă, este stabilă şi cu o evoluţie uşor pozitivă. Ni s-a spus că, dacă Irina ar fi transferată în Germania, ar beneficia de aceeaşi aparatură şi medicaţie ca şi la Floreasca. De asemenea, medicii străini au apreciat îngrijirea acordată de medicii români şi ne-au comunicat că din punct de vedere chirurgical nu mai au ce face, pentru că medicii români au făcut deja totul foarte bine. În aceste condiţii, opinia medicilor din comisie a fost că transferul Irinei cu avionul în Germania reprezintă un risc major pentru sănătatea ei, în raport cu beneficiile”, a anunţat Ionuţ Popa, fratele Irinei.

"Un zâmbet cât un soare!

În urma informaţiilor medicale primite, familia Popa a decis ca Irina să rămână sub îngrijirea medicilor români din spitalul Floreasca, încercându-se astfel să nu i se pună şi mai mult viaţa în pericol.
“Astăzi(n.r: ieri, 9 noimebrie), Irina a fost în stare de semiconştienţă, am putut comunica cu ea puţin, transmiţându-i încurajările voastre şi gândurile pozitive. Noua ei prietenă, dr. Ciobanu, a făcut-o să schiţeze un zâmbet. Un zâmbet cât un soare!
Mulţumim din inimă dr. Ciobanu, dr. Florescu, dr. Grinţescu şi tuturor medicilor, asistentelor şi studenţilor de la Spitalul de Urgenţă Floreasca!
Ca să vedeţi ce figură este Irina, ieri am primit în cutia poştală o vedere trimisă de ea din Turcia în urmă cu mai bine de trei săptămâni, când a fost într-o mică excursie! Mulţumim, Irina!”, a povestit Ionuţ Popa.

Arsuri pe 30% din suprafaţa corpului

În continuare starea Irinei este foarte gravă, ea a suferit arsuri pe 30% din suprafaţa corpului. Irina a fost supusă zilele trecute câtorva operaţii de grefare a pielii de pe mâini, iar starea ei este imprevizibilă de la o zi la alta.

Irina Popa, tânăra, în vârstă de 25 de ani, din Călăraşi, s-a aflat pe 30 octombrie în club Colectiv din Capitală, la lansarea celui de-al doilea album al trupei “Goodbye to Gravity”. Incendiul devastator a rănit-o grav pe fată, care de 10 zile, e în stare gravă la spitalul de urgenţă Floreasca. În tragedie şi-au pierdut viaţa 46 de persoane, iar alte peste o sută au fost rănite.
 

Vă recomandăm şi:

Clipe cumplite pentru fata rănită grav în incendiul din club Colectiv. Starea Irinei Popa s-a agravat, deşi medicii îi dădeau şanse de recuperare

Tânăra care luptă să trăiască după incendiul din club Colectiv are şanse să-şi revină: "Am comunicat cu Irina. Eu cu vorbe, ea cu lacrimi mari!"

„Premoniţia“ sinistră a solistului trupei Goodbye to Gravity, cu câteva zile înainte de tragedia din Colectiv: „Nu ţinem neapărat să murim aici“

Rugăciuni pentru Irina, victimă a incendiului din Clubul Colectiv. Tânăra este în stare critică la Spitalul Floreasca

 
 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările