Sute de poliţişti, în teren la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Câte radare vor supraveghea drumurile

Sute de poliţişti, în teren la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Câte radare vor supraveghea drumurile

Poliţia, cu ochii pe şoferii grăbiţi FOTO Adevărul

Poliţiştii din Călăraşi vor fi la datorie în minivacanţa de Sfânta Maria. Peste 120 de oameni ai legii vor actţiona  în stradă pentru prevenirea evenimentelor neplăcute, protejarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor, precum şi salvarea de vieţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Astfel, până pe 15 august, 122 de poliţişti acţionează, zilnic, pe raza judeţului Călăraşi, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică şi în cadrul dispozitivelor suplimentare instituite în zona lăcaşurilor de cult sau de desfăşurare a manifestărilor publice.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră vor acţiona pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult, pe principalele traseele de acces către zonele turistice.

Pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii vor folosi 60 de mijloace, constând în autovehicule de intervenţie şi aparate radar.

Pentru a vă bucura de timpul liber şi sărbătoarea religioasă, poliţiştii  recomandă:

1. În zonele aglomerate din pieţe, gări, autogări, magazine, lăcaşe de cult fiţi foarte atenţi cu banii şi obiectele personale!

2. Nu purtaţi portmoneul în buzunarele exterioare ale hainelor, în sacoşă sau la vedere!

3. Nu păstraţi în acelaşi loc banii, actele personale şi cheile apartamentului!

4. În aglomeraţie, dacă vă simţiţi bruscaţi, controlaţi-vă geanta sau portmoneul chiar în acel moment!

5. În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi cu încredere la cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 - Apelul Unic de Urgenţă!

Şoferii sunt sfătuiţi să circule cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană. Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România. Pe autostradă, păstraţi o distanţă suficientă faţă de vehiculul din faţa, schimbaţi banda de circulaţie doar după ce v-aţi asigurat temeinic şi aţi semnalizat această intenţie. Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere”, avertizează poliţiştii.

Vă recomandăm şi:

Razie în trafic. Poliţia, cu ochii pe transportatorii de persoane şi de marfă

Razie în trafic. Transportatorii de marfă şi de persoane, în vizorul poliţiştilor

Razie pe şosele. Poliţia, cu ochii pe şoferii băuţi sau care consumă droguri

Tamponare pe DN4. Şoferul vinovat, băut şi fără permis, a fugit de la locul accidentului

Viteza şi alcoolul fac victime. Doi tineri au murit pe loc, iar alţi trei au fost răniţi într-un cumplit accident la Tonea

citeste totul despre: