Sute de poliţişti, în teren la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Sute de poliţişti, în teren la sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului

Poliţia, la datorie FOTO Adevărul

Aproximativ 300 de poliţişti vor acţiona în judeţul Călăraşi, în perioada 13-15 august, pentru menţinerea ordinii publice, atât în apropierea lăcaşurilor de cult, precum şi în locurile unde se vor desfăşura manifestări publice de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului şi a Zilei Marinei Române.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform IPJ Călăraşi, se va acţiona, în medie, zilnic, cu aproximativ 300 de efective, iar pentru prevenirea accidentelor grave şi menţinerea unei atitudini prudente în trafic, poliţiştii rutieri vor acţiona cu 6 aparate radar. 
 
Pentru a vă petrece timpul liber în siguranţă, vă recomandăm să aveţi grijă de bunurile personale, să fiţi prudenţi în relaţiile cu persoane cunoscute întâmplător şi să fiţi atenţi la copiii care vă însoţesc, transmis poliţiştii.
 
Recomandări pentru conducătorii auto:
 
Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se merge în coloană şi nu uitaţi de politeţea rutieră. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.
 
Conduceţi prudent,  asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă, se dovedesc extrem de periculoase.
 
Respectaţi regimul legal de viteză! Poliţiştii rutieri reamintesc că viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum sau trafic reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România. 
 
Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.
 
Pe autostradă, păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul din faţă, schimbaţi banda de circulaţie doar după ce v-aţi asigurat temeinic şi aţi semnalizat această intenţie. Sunt interzise: oprirea nejustificată şi circulaţia pe banda de urgenţă - creează situaţii periculoase pentru participanţii la trafic şi se sancţionează.
 
La evenimente publice: 
 
Dacă vă deplasaţi cu maşina în zone în care se organizează manifestări publice, respectaţi indicaţiile poliţiştilor rutieri, lăsaţi vehiculele în parcările amenajate sau, pe timpul nopţii, în zone iluminate. Nu păstraţi în
autoturisme, la vedere, bunuri de valoare!
 
Atunci când vă însoţesc copiii, nu îi lăsaţi nesupravegheaţi, învăţaţi-i că au voie să plece doar cu permisiunea dumneavoastră şi că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă! 
 
Nu legaţi prietenii cu persoane care manifestă un comportament deviant. Nu consumaţi alcool în exces ori substanţe interzise şi nu vă lăsaţi angrenaţi în dispute verbale care pot degenera. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările