Sute de pensionari, la tratament balnear. În ce staţiuni se oferă sejururile

Sute de pensionari, la tratament balnear. În ce staţiuni se oferă sejururile

Staţiunea Amara, cea mai solicitată pentru tratament balnear FOTO Adevărul

Pentru treisprezecea serie de tratament balnear aferentă anului 2020, pentru judeţul Călăraşi au fost repartizate 156 de bilete, potrivit CJP Călăraşi. Pentru această serie, ce are ca dată de intrare în staţiuni 27 august, biletele de tratament au fost alocate în următoarele staţiuni în care Casa Naţională de Pensii deţine în proprietate structuri de cazare, respectiv: Eforie Nord, Amara, Olăneşti, Neptun, Călimăneşti şi Covasna.

Durata sejurului este de 16 zile, iar cea a tratamentului balnear, de 12 zile. Potrivit site-ului CNPP, numai anumite categorii de persoane pot beneficia de bilete de tratament. Este vorba despre cei asiguraţi în sistemul public de pensii şi pensionarii din acest sistem, precum şi despre cei care au dreptul la aceste bilete printr-un act normativ special. Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de pensionar al sistemului public de pensii, asigurat al sistemului naţional de pensii, beneficiar al unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii şi care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale.
 
Pentru a beneficia de biletele de tratament, solicitanţii trebuie să prezinte mai multe acte şi anume: cererea tip de acordare a biletului de tratament; actul de identitate (copie); talonul de plată a pensiei (original sau copie); biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original); programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: