Sute de jandarmi, trimişi în teren pentru asigurarea ordinii publice la manifestările de Rusalii

Sute de jandarmi, trimişi în teren pentru asigurarea ordinii publice la manifestările de Rusalii

În acest sfârşit de săptămână, efective de jandarmi Călăraşi, în cooperare cu poliţiştii şi pompierii, vor fi angrenate în mai multe misiuni de asigurare a ordinii publice la evenimentele sportive, cultural-artistice şi religioase organizate în zona de responsabilitate.

 
 
Astfel, în zilele de 16 şi 17 iunie, pe timpul oficierii slujbelor religioase prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor, jandarmii vor asigura măsuri specifice de ordine şi siguranţă publică şi vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale în zona lăcaşelor de cult din municipiile Călăraşi şi Olteniţa.
 
Totodată, luni, 17 iunie, jandarmii vor fi prezenţi în zona Mănăstirii Libertatea din sat Coslogeni, comuna Dichiseni, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică a credincioşilor care vor participa la ceremoniile religioase ocazionate de sărbătorirea Hramului mănăstirii.
 
De asemenea, în această perioadă, jandarmii vor fi prezenţi în zonele în care se preconizează o prezenţă mai mare de persoane şi vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea faptelor care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit astfel de fapte.
 
Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria Călăraşi recomandă cetăţenilor care vor participa la aceste evenimente, să respecte indicaţiile forţelor de ordine, să evite implicarea în conflicte de orice natură, să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să se evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: