Suspecţi de spălare de bani, arestaţi. Paguba se ridică la 3,5 milioane de euro, case şi terenuri, puse sub sechestru

Suspecţi de spălare de bani, arestaţi. Paguba se ridică la 3,5 milioane de euro, case şi terenuri, puse sub sechestru

Percheziţiile au avut loc pe 1 noiembrie Foto:Arhivă Adevărul

Persoanele bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani, reţinute de poliţiştii din Călăraşi, duminică, în urma unor razii de amploare, au ajuns după gratii. Opt dintre cei reţinuţi au fost arestaţi, doi se sustrag cercetărilor, iar pentru alţi 6, instanţa a dispus măsura controlului judiciar.

Ştiri pe aceeaşi temă


Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Călăraşi au prezentat Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, duminică seară, cu propunerea de arestare preventivă, pe cei 12 suspecţi.
Din cercetările efectuate în cadrul unui dosar penal a rezultat că, în perioada 2010 - 2013, aceştia, în calitate de administratori şi reprezentanţi legali ai 15 societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate.
Persoanele respective, spun anchetatorii, sunt bănuite că ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de  materiale de construcţii şi servicii, în valoare totală de peste 2,5 milioane de euro. Prejudiciul cauzat prin evaziune fiscală este de un milion de euro.

Tranzacţii financiare fictive

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, bănuiţii ar fi efectuat mai multe operaţiuni sau tranzacţii financiare, urmărind spălarea sumelor de bani. Aceştia ar fi efectuat transferuri de valori monetare, urmate de retrageri imediate sau ar fi rulat banii prin conturile societăţilor, metodă prin care ar fi  fost ascunsă originea ilicită a fondurilor, cauzând un prejudiciu de 2,5 milioane de euro.

Pe timpul cercetărilor efectuate în cauză, au fost instituite măsuri asiguratorii asupra bunurilor suspecţilor (construcţii şi terenuri) în valoare de aproximativ 1.600.000 lei, activitate ce va fi continuată pană la recuperarea prejudiciului creat.

Tribunalul Călăraşi a emis mandate de arestare preventivă pe numele a 8 persoane, dintre care două se sustrag cercetărilor, procurorii dispunând faţă de alte 6 persoane măsura controlului judiciar. Cercetările sunt continuate în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 

Vă recomandăm şi:

Descinderi la suspecţi de evaziune şi spălare de bani. Afaceri şi tranzacţii ilegale cu materiale de construcţii de 3,5 milioane euro

Descinderi în 15 judeţe la suspecţi de evaziune şi spălare de bani. Prejudiciul, estimat la 18 milioane de lei

UPDATE Descinderi la Dragalina. Reţeaua de escroci care vinde apă cu suc drept motorină, "călcată" de poliţişti: patru persoane au fost reţinute

Descinderi la negustorii de fier vechi, bănuiţi de spălare de bani şi evaziune. Achiziţii fictive de 59 milioane de euro

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările