Suspecţi cercetaţi de poliţişti pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Suspecţi cercetaţi de poliţişti pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Armele erau ţinute la saltea FOTO IPJ Călăraşi

Poliţiştii din Călăraşi cercetează doi bărbaţi pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. La cei doi suspecţi au fost găsit un adevărat arsenal.

La data de 24 iunie, poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, sprijiniţi de oamenii legii din Grădiştea, au efectuat 2 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Călăraşi la persoane bănuite de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.
 
Astfel, au fost descoperite şi ridicate în vederea cercetărilor 4 arme de vânătoare şi 98 de cartuşe.
 
Anchetatorii spun că un bărbat, în vârstă de 62 de ani, în cursul lunii ianuarie i-a încredinţat fiului său, în vârstă de 41 de ani, arma de vânătoare, fără a îndeplini condiţiile legale.
 
Totodată, în urma percheziţiilor efectuate la bărbatul, în vârstă de 62 de ani, au fost depistate 11 cartuşe, muniţie pentru care nu era autorizat să o deţină.
 
De asemenea, la bărbatul, în vârstă de 42 de ani, a fost descoperită o armă ce aparţinea tatălui său, pe care acesta o deţinea fără a îndeplini condiţiile legale.
 
Pe numele celor 2 bărbaţi s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor şi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 6.000 de lei fiecare. De asemenea, le-a fost anulat dreptul de deţinere, port şi folosire de arme şi muniţii.
 
Pe aceeaşi temă:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: