Supravieţuitoarea din Colectiv se întoarce sănătoasă acasă. Irina Popa va fi externată din Floreasca

Supravieţuitoarea din Colectiv se întoarce sănătoasă acasă. Irina Popa va fi externată din Floreasca

Irina Popa se întoarce acasă Foto:Facebook/Ionuţ Popa

Irina Popa, fata din Călăraşi rănită în incendiul din Clubul Colectiv, a renăscut. Deşi imediat după nenorocire, medicii de la Spitalul Floreasca din Capitală, unde fata se află internată şi în prezent, nu i-au dat prea multe şanse de supravieţuire, acum tânăra este la un pas de externare.

Ştiri pe aceeaşi temă


Irina Popa are toate şansele, la mai bine de 40 de zile de la nenorocirea care i-a schimbat viaţa, să se întoarcă acasă. Cu puţin noroc, ea se va afla în mijlocul celor dragi de sărbători, după ce medicii au anunţat-o că va putea pleca acasă în curând. “La exterior rănile se vindecă fără complicaţii, din punct de vedere al aparatului respirator nu mai sunt probleme, iar vizitele familiei, colegilor şi prietenilor au contribuit la restabilirea tonusului psihic.

Kinetoterapia o ajută pe Irina să-şi recapete puterea fizică şi să facă achiziţii în ceea ce priveşte motivaţia.
Am vizitat-o pe Irina şi am povestit aproape două ore despre noii ei prieteni de la spitalul Floreasca şi-mi spunea că deja se discută despre externarea ei şi începerea programului de recuperare fizică”, povesteşte Ionuţ Popa, fratele fetei.

Se simte din ce în ce mai bine

Evoluţia pozitivă a fost fetei a fost o surpriză pentru toată lumea. Ea nu mai este acum un pacient critic sau foarte grav, este internată tot în secţia ATI a Spitalului de Urgenţă Floreasca, sub supravegherea atentă a cadrelor medicale. Cea mai bună veste este că se simte din ce în ce mai bine. Zilele cumplite au fost date uitării. Irina s-a născut a doua oară: Ea învăţat practic să retrîiască: să respire, să vorbească, să mânânce singură, să meargă, să-şi controleze emoţiile, dar mai ales să aibă puterea de trece pestre tragedie.

Nu a putut fi transferată în străinătate

Irina Popa s-a aflat pe 30 octombrie în club Colectiv, alături de mai mulţi prieteni, la lansarea celui de-al doilea album al trupei Goodbye to Gravity. Ea fost rănită grav, a fost internată în stare critică la spitalul Floreasca din Capitală, având arsuri pe 30% din suprafaţa corpului, dar şi ale căilor respiratorii. Evaluată de medici străini, tânăra nu a putut fi transportată în străinătate deoarece i s-ar fi pus şi mai mult viaţa în pericol şi nu ar fi rezistat transferului cu avionul. Familia a decis să fie tratată în continuare de medicii români care fac tot posibilul pentru a-i reda sănătatea.

Incendiul devastator din 30 octombrie, din club Colectiv a ucis pe loc 27 de tineri şi a rănit alţi peste o sută. De atunci, încă 31 de persoane şi-au pierdut viaţa din cauza arsurilor grave. Conform ultimelor informaţii, numărul deceselor provocate de incendiul din club Colectiv a ajuns la 60. În spitalele din Bucureşti mai sunt internaţi 11 răniţi din Colectiv, care se află în stare critică şi gravă, alţi 33 fiind în stare stabilă. De asemenea, 29 de victime sunt internate în unităţi medicale din străinătate.
 

Vă recomandăm şi:

Bucurie fără margini în familia fetei rănite grav în Colectiv: „Irina a vorbit pentru prima dată în ultimele 25 de zile!“

Momente groaznice pentru tânăra din Călăraşi, rănită grav în incendiul din club Colectiv. Irina Popa nu poate vorbi şi nu înţelege de ce se află în spital

Tânăra din Călăraşi aflată în stare critică după incendiul din Clubul Colectiv şi-a revenit. Irina Popa nu-şi aminteşte nimic de tragedia din 30 octombrie

Clipe cumplite pentru fata rănită grav în incendiul din club Colectiv. Starea Irinei Popa s-a agravat, deşi medicii îi dădeau şanse de recuperare

Tânăra care luptă să trăiască după incendiul din club Colectiv are şanse să-şi revină: "Am comunicat cu Irina. Eu cu vorbe, ea cu lacrimi mari!"

„Premoniţia“ sinistră a solistului trupei Goodbye to Gravity, cu câteva zile înainte de tragedia din Colectiv: „Nu ţinem neapărat să murim aici“

Rugăciuni pentru Irina, victimă a incendiului din Clubul Colectiv. Tânăra este în stare critică la Spitalul Floreasca

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările