Stimulente financiare pentru absolvenţii care se angajează. Câţi bani primesc tinerii care îşi găsesc o slujbă

Stimulente financiare pentru absolvenţii care se angajează. Câţi bani primesc tinerii care îşi găsesc o slujbă

Proaspeţii absolvenţi sunt sprijiniţi de stat FOTO Adevărul

Absolvenţii unei forme de învăţământ promoţia 2016, care se înregistrează la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă(AJOFM) din Călăraşi şi ulterior se angajează, cu normă întreagă, pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de încadrare în valoare de 500 lei.


Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la data angajării. Conform AJOFM, absolvenţii care primesc indemnizaţie de şomaj şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada de acordare a indemnizaţiei, beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de acordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data angajării.

Absolvenţii care, în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj, se încadrează în muncă într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 km de localitatea de domiciliu beneficiază de o primă de încadrare de 1.000 de lei. Absolvenţii care, în perioada în care li se acordă indemnizaţie de şomaj, se încadrează într-o altă localitate şi ca urmare a acestui fapt îşi schimbă domiciliul, primesc o primă de instalare de 3.500 lei.

Cum se face înregistrarea la AJOFM

Atât prima de încadrare, cât şi prima de instalare se restituie integral de către angajat dacă încetează raporturile de muncă din motive imputabile lui într-o perioadă mai mică de 12 luni de la data încadrării în muncă.

Pentru înregistrare ca persoană aflată în căutarea unui loc de muncă, absolvenţii vor depune următoarele documente:  actul de identitate, în original şi copie ; adeverinţă medicală cu menţiunea “apt de muncă” sau eventuale restricţii medicale; actele de studii şi calificare sau adeverinţa din care să rezulte absolvirea formei de învăţământ, în original şi copie. Mai multe detalii se pot obţine de la sediul AJOFM Călăraşi,  strada 13 Decembrie nr.12, telefon: 0242/316.542; 0242/318.376, e-mail: ajofm@cl.anofm.ro  sau de pe site-ul instituţei www.calarasi.accesibilitateajofm.ro
 

Vă recomandăm şi:

Facilităţi pentru firmele care angajează absolvenţi, promoţia 2015. La Călăraşi, 467 de tineri caută o slujbă

Mai multe şanse la angajare. O mie de şomeri, aşteptaţi să se (re)califice la cursuri gratuite

6,66%, rata şomajului în judeţul Călăraşi. 7.248 de persoane caută un loc de muncă

Unde vă puteţi angaja în această săptămână. Cele mai multe locuri vacante sunt în confecţii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: