Stimulente. Câţi bani primesc angajatorii care încadrează elevi în timpul vacanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii primesc sprijin de la stat pentru fiecare elev şi student încadrat în muncă, pe perioada vacanţei. Stimulentul finaciar se ridică la 250 de lei şi este acordat din bugetul asigurărilor pentru şomaj.


Ajutorul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev şi student pentru care s-a încheiat contract individual de muncă. Conform AJOFM Călăraşi, diferenţa dintre stimulentul lunar acordat şi salariul realizat se suportă de către angajator din fonduri proprii.
Beneficiază de stimulentul financiar lunar angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi în baza:a) unui contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;b) unui contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

Ce condiţii se impun

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă. Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar, angajatorii trebuie să încheie o convenţie cu Agenţia pentru ocuparea forţei de muncă judeţeană, respectiv a municipiului Bucureşti, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor şi studenţilor.

Suma reprezentând stimulentul financiar se deduce de către angajator din contribuţia de asigurări pentru şomaj datorată de angajator, pe care acesta este obligat, conform legii, să o vireze lunar în contul bugetului asigurărilor pentru şomaj. Nu beneficiază de stimulentul financiar: -angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţei stabilite potrivit legii, pentru elevii şi studenţii respectivi.

Vă recomandăm şi:

Peste 7.000 de şomeri şi-au găsit un loc de muncă în 2016. Cei mai mulţi sunt bărbaţi şi provin din mediul rural

Proaspeţii absolvenţi, motivaţi să se angajeze. Statul dă o primă de 500 de lei

În ce condiţii se acordă firmelor atestatul de întreprindere socială. Ce acte se cer

11 programe gratuite pentru şomeri. În ce meserii se obţin calificări şi ce beneficii au cursanţii

Angajări prin reţeaua EURES. Cele mai multe posturi vacante, în Marea Britanie

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite