Starea tehnică a peste 4.300 de maşini, verificate în trafic într-o singură zi

Starea tehnică a peste 4.300 de maşini, verificate în trafic într-o singură zi

Poliţia a efectuat controale în trafic privind starea tehnică a autovehiculelor FOTO Adevărul

Poliţiştii au desfăşurat, la nivel naţional, pe 1 noiembre, o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere cauzate de defecţiunile tehnice ale autovehiculelor. Au fost retrase peste 300 de certificate de înmatriculare.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
În cadrul acţiunii, poliţiştii au controlat 4.398 de autovehicule şi au constatat 21 de infracţiuni (13 la regimul circulaţiei şi 8 de altă natură).
 
De asemenea, poliţiştii au aplicat 2.242 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 239 pentru deficienţe ale instalaţiilor de iluminare/semnalizare, 89 pentru deficienţe ale sistemului de rulare, 43 pentru aplicarea foliilor neomologate sau a tratamentelor chimice, 9 pentru deficienţe ale sistemul de frânare şi 8 pentru deficienţe ale mecanismului de direcţie.
 
Din totalul sancţiunilor, 1.499 au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere, 241 pentru alte deficienţe tehnice, 57 pentru neefectuarea în termen a Inspecţiei Tehnice Periodice, 15 pentru utilizarea luminilor de ceaţă utilizate în alte condiţii decât pe timp de ceaţă şi 42 pentru abateri prevăzute de alte acte normative. Totodată, poliţiştii au indisponibilizat 28 de autovehicule, au reţinut 11 permise de conducere şi au retras 332 de certificate de înmatriculare. Controalele au fost efectuate cu sprijinul specialiştilor din cadrul Regiei Autonome – Registrul Auto Român.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările