Stadionul de pe malul Borcei, la un pas de omologare în Liga 1. Terenul de fotbal va fi pavat cu gazon de 500.000 de lei

Stadionul de pe malul Borcei, la un pas de omologare în Liga 1. Terenul de fotbal va fi pavat cu gazon de 500.000 de lei

Stadionul din Călăraşi va fi renovat FOTO Adevărul

Stadionul Dunărea din Călăraşi se va transforma într-un complex sportiv modern, primele investiţii vizând modernizarea suprafeţei de joc, lucrări cu o valoare de 507.000 lei. Consilierii judeţeni din Călăraşi au votat aprobarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţie, care se preconizează a fi încheiate în 3 săptămâni.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
 
Proiectul propune crearea unei suprafeţe de joc îmbunătăţite în vederea omologării stadionului de către FRF şi Liga Profesionistă de Fotbal. În urma inspecţiei făcute de Liga Profesionistă de Fotbal, pe 23 martie s-a constatat necesitatea îmbunătăţirii suprafeţei de joc pentru a permite desfăşurarea meciurilor de Liga 1.
 
“Suprafaţa de joc are 102,2 m x 68 m, un total de 6.950 mp. Lucrările se vor executa pe aceasta suprafaţă, menţinându-i dimensiunile. Vor fi respectate caracteristicile suprafeţei de joc pentru Liga 1.Se propune realizarea unei peluze de joc, folosind rulouri de gazon. Peluza este înfiinţata chiar din ziua montării acestora şi sunt necesare doar câteva zile până la primele jocuri. În funcţie de numărul de jocuri şi condiţiile climatice, în funcţie de calitatea întreţinerii noului gazon şi a sistemului de irigare, durata de funcţionare va fi de circa 7 ani. 
 
Va fi realizat un nou sistem de irigare, racordat la aceeaşi sursa de apă  ca cel anterior, dar cu potenţial de a funcţiona adecvat, pentru o perioada îndelungată. Nu vor fi executate lucrări la construcţii, nu vor fi afectate în niciun mod elemente de construcţie, de structura, teren de fundare etc. Durata de realizare a lucrărilor este de trei săptămâni, iar valoarea totală a obiectivului de investiţii este de 507.078,00 lei cu T.V.A. inclus, din care C + M în valoare de  423.000,00 lei la care se adaugă T.V.A. în valoare de 65.070,00 lei”, se arată în proiectul de hotărâre.
 
CJ a preluat administrarea complexului
 
Complexul Sportiv "Dunărea" a trecut, la începutul acestui an, din administrarea municipală în cea a Consiliului Judeţean pentru o perioadă de 20 de ani. Demersul s-a făcut cu scopul demarării unor lucrări ce vizează reabilitarea, extinderea şi modernizarea întregii baze sportive.
 
Dunărea, echipa de fotbal a oraşului, care joacă toatele meciurile pe acest stadion, e lider în campionatul Ligii 2 şi e favorită la promovarea în Liga 1. Modernizarea arenei este necesară pentru ca echipa să poată evolua pe teren propriu în prima ligă. "Suntem pe primul loc în Liga a 2-a, avem rezultate notabile în fotbalul local. Este nevoie de o amenajare corespunzătoare a Complexului Sportiv Dunărea astfel încât meciurile care vor urma să se desfăşoare la nivelul Ligii 1", a explicat, Vasile Iliuţă, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi..
 
 500.000 de euro, valoarea tuturor modernizărilor
 
Conform primelor estimărilor, pentru demararea investiţiilor în vederea acreditării pentru Liga I ar fi nevoie de 500.000 de euro. Iliuţă a dat asigurări că suma există, va fi prinsă în bugetul de venituri şi cheltuieli al CJ iar lucrările vor demara imediat după ce matematic Dunărea şi-a asigurat prezenţa în liga I. „Am consultat o firmă de specialitate din Austria şi am făcut estimările. Ne-au spus ce înseamnă nocturnă, încălzire gazon, vestiare modernizate, toate acestea ar fi estimate la 500.000 de euro. Avem suma ca să putem obţine acreditarea stadionului pentru Liga I” a declarat Iliuţă. Modernizarea completă a stadionului va fi demarată în etapa a 2-a şi va fi realizată cu sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii. 
 
citeste totul despre: