Sprijin. 2.200 de şomeri şi-au găsit o slujbă prin programe de calificare în 2015

Sprijin. 2.200 de şomeri şi-au găsit o slujbă prin programe de calificare în 2015

Cursurile de calificare pentru şomeri, un real ajutor Foto:Arhivă Adevărul

Peste 2.200 de persoane şi-au găsit o slujbă, de la începutul anului, datorită Programului de ocupare a forţei de muncă aplicat de AJOFM Călăraşi, din totalul celor 2.800 propuse a fi angajate.

Astfel, ca urmare a participării la programele de formare profesională organizate de AJOFM Călăraşi, au fost ocupate  408 persoane. Prin completarea veniturilor şomerilor care se încadrează înainte de expirarea indemnizaţiei pentru şomaj s-au încadrat 162 şomeri.

Aceştia au beneficiat de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj. Stimularea mobilităţii geografice a forţei de muncă a contribuit la ocuparea a 22 persoane. De asemenea, 10 tineri absolvenţi ai unei forme de învăţământ au beneficiat de prime de încadrare acordate din bugetul asigurărilor pentru şomaj.

Servicii de mediere

Un impact important asupra ocupării persoanelor în căutarea unui loc de muncă l-au  avut  serviciile de mediere a muncii pe locurile de muncă vacante declarate de angajatori şi serviciile de informare şi consiliere profesională, în urma acordării acestora fiind încadrate  în muncă 1.872 de persoane.

Acordarea de subvenţii angajatorilor a făcut posibilă încadrarea în muncă a unui număr de 63 de persoane, dintre care: 12 absolvenţi ai unei forme de învăţământ, o persoană din categoria celor marginalizate social, 48 şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri unici susţinători ai familiilor monoparentale, 2 şomeri care mai au 5 ani până la pensie.

Din totalul celor 2.237 persoane încadrate , 332 sunt tineri cu vârsta până în 25 ani, iar 261 sunt şomeri cu vârsta mai mare de 55 de ani.

Vă recomandăm şi:

44 de persoane, calificate gratuit de AJOFM. Pentru ce meserii pot opta şomerii

Absolvenţii promoţiei 2015, aşteptaţi la angajare. Bursa locurilor de muncă se deschide pe 25 septembrie

Proaspeţii absolvenţi îngroaşă rândurile celor fără loc de muncă. 7,31%, rata şomajului în luna iulie la Călăraşi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările