Spre litoral, prin Ostrov. Traversarea Dunării între Călăraşi şi Silistra, în grafic

Spre litoral, prin Ostrov. Traversarea Dunării între Călăraşi şi Silistra, în grafic

Ferryboat-ul face curse regulate Foto:M.S.

Traversarea Dunării cu bacul spre Bulgaria, prin zona Chiciu nu mai este o problemă. Turiştii care doresc să ajungă la Ostrov şi de aici pe litoral, pentru a evita eventuala aglomeraţie de pe Autostrada Soarelui, nu mai sunt nevoiţi să aştepte la mal.Două ferryboat-uri asigură transportul pe Dunăre, iar traversarea fluviului durează aproximativ 10 minute. În partea cealaltă se poate ajunge doar cu bacul, care circulă din sfert în sfert de oră, după cum este notat pe o pancartă, aflată aproape de punctul de îmbarcare.

Un drum costă 2 lei pentru pasageri, iar cei care trec şi cu maşina trebuie să achite o taxă de transport de 35 de lei. În câteva minute, bacul proaspăt tras la mal se umple de pasageri. Iar după o călătorie de maximum zece minute, se ajunge pe ţărmul bulgăresc al Dunării.
Cursele se fac zilnic între ora 05. Şi 24.00, cele două ferryboat-uri având o capacitate de 200 de tone pe care se pot îmbarca 50 de autovehicule.
 

Vă recomandăm şi:

Feribot-ul devine funcţional la 1 august. Se reia traficul între Călăraşi şi Silistra

Se reiau cursele între cele două maluri ale Dunării. Feribot-ul dintre Călăraşi şi Silistra, în grafic de la 1 mai

Probleme. Feribotul dintre Călăraşi şi Silistra, ţinut la mal de o hârtie

Feribotul dintre Călăraşi şi Silistra, intrat la apă, va fi pus pe linia de plutire

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările