Soluţii de afaceri transfrontaliere, pe bani europeni. Centru de oenologie de 1,5 milioane de euro

Soluţii de afaceri transfrontaliere, pe bani europeni. Centru de oenologie de 1,5 milioane de euro

Domeniile Ostrov Foto:argumentpress

La Domeniile Ostrov, un centru modern de oenologie şi viticultură va fi funcţional din 2015 la graniţa cu Bulgaria. Dezvoltat printr-un proiect european de peste 1,5 milioane de euro, centrul va fi disponibil pentru toţi producătorii din industria vitivinicolă din România şi Bulgaria, dar se adresează în mod special judeţelor de la Dunăre: Constanţa, Călăraşi, Teleorman, Giugiu şi districtele Silistra, Razgrad şi Ruse.


Centrul se va numi “Terasele Dunării” şi va pune la dispoziţia întreprinderilor mici şi mijlocii, precum şi a comerciantilor de vin şi fructe resurse informaţionale, soluţii de afaceri transfrontaliere, precum şi laboratoare de microbiologie şi analize, dotate la standarde internaţionale.

Durata de implementare a proiectului este de 18 luni şi se desfăşoară în perioada iulie 2013 – ianuarie 2015, valoarea eligibilă a proiectului din FEDR fiind de 1.298.579.93 euro, iar cea aferentă bugetului naţional este de 199.027.81 euro. Fondurile vor fi utilizate în constructia şi dotarea centrului, crearea a 11 locuri de muncă în cadrul centrului şi organizarea de sesiuni de informare.

"Domeniile Ostrov” reprezintă brandul “umbrelă” sub care se comunică şi comercializează gamele de vinuri ale podgoriei Ostrov, care se întinde pe 1.300 de hectare. Alături de podgoria de viţă de vie compania mai deţine aproape 400 de hectare de pomi fructiferi şi 200 de hectare de legume.
 

Vă recomandăm şi:

INFOGRAFIE Cum să comanzi vin ca un cunoscător

Iisus Hristos 2.0: „Maşina miracolelor“ transformă apa în vin la doi dolari sticla

Rusia anunţă că a permis importul de vinuri din regiunea separatistă şi că va oferi acest drept şi Găgăuziei

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările