Sfaturi pentru şoferi pe vreme rea. Poliţie: Folosiţi frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos

Sfaturi pentru şoferi pe vreme rea. Poliţie: Folosiţi frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos

Şoferii, sfătuiţi să circule cu viteză redusă FOTO Adevărul

În condiţiile producerii unor fenomene meteo ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere, poliţiştii recomandă atât conducătorilor de vehicule, cât şi pietonilor să manifeste prudenţă în trafic şi să respecte regulile de circulaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Conform IPJ Călăraşi, conducătorii de vehicule au obligaţia de a circula cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi sau 50 km/h în afara localităţilor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă.
 
Sfaturi pentru trafic în siguranţă:
 
1. Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Astfel, chiar dacă vă aflaţi în localităţi sau în afara lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.
 
2. Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!
 
3.Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă.
 
4. Conducătorii auto începători să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite. 
 
5. Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă!
 
6.Şi pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările