Sfaturi pentru şoferi pe timp de caniculă. Poliţie: Temperatura ridicată favorizează adormirea la volan

Sfaturi pentru şoferi pe timp de caniculă. Poliţie: Temperatura ridicată favorizează adormirea la volan

Căldura excesivă influenţează traficul rutier Facebook A2-Autostrada Soarelui/Andrei Simion

Temperatura ridicată din habitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan. Poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să ţină cont de câteva sfaturi pe timp de caniculă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române vă informează că, în perioada 28-31 iulie, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, disconfortul termic va fi accentuat iar temperaturile maxime se vor încadra între 34 şi 40 de grade, motiv pentru care şoferii sunt sfătuiţi să respecte câteva reguli:
 
-să folosească sistemele de climatizare;
-să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;
- să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă;
 
- să nu conducă dacă sunt obosiţi. Oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele  generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână;     
 
-  să nu conducă după ce a consumat băuturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;
 
-  să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fără a folosi dispozitivele speciale “maini libere”.
 
"De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.         
 
Recomandăm persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală, menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă, să evite pe cât posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar dacă este imperios necesară deplasarea să aibă un însoţitor în autovehicul.
 
Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite", au transmis reprezentanţii Poliţiei Rutiere.
 
Vă mai recomandăm şi:

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările