Sfaturi de la poliţişti pentru minivacanţa de 1 decembrie. Ce să ai la tine când pleci în călătorie şi cum trebuie să circuli

Sfaturi de la poliţişti pentru minivacanţa de 1 decembrie. Ce să ai la tine când pleci în călătorie şi cum trebuie să circuli

Oamenii legii sunt cu ochii pe drumuri Foto:Arhivă Adevărul

Minivacanţa de 1 decembrie trimite forţe mărite în teren. Poliţiştii sunt la datorie începând din acest weekend şi până marţi, 2 decembrie. Poliţia Română vă recomandă să respectaţi regulile de circulaţie, să circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor meteo şi să respectaţi regulile de conduită preventivă.

Ştiri pe aceeaşi temă


Poliţia Română este la datorie, în serviciul comunităţii, în perioada minivacanţei de 1 decembrie, pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice, protejarea patrimoniului şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor.

La nivel naţional, suplimentar faţă de cei peste 8.400 de poliţişti care se află în dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, peste 9.300 de poliţişti acţionează, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a intervini atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale. În judeţul Călăraşi, peste 100 de poliţişti, din cadrul tuturor structurilor de Poliţie, sunt mobilizaţi în teren.

Peste 4.200 de patrule

În această perioadă, 4.230 de patrule de siguranţă publică, dintre care 1.133 pedestre şi 3.097 auto, vor acţiona pentru menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Structurile de poliţie transporturi vor patrula  în  299 de trenuri de călători, precum şi în 308 staţii şi triaje de cale ferată. De asemenea, poliţiştii vor fi prezenţi în 13 aeroporturi şi în 22 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

Poliţia Rutieră va acţiona pe întreaga reţea de drumuri, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere, precum şi prin intensificarea activităţilor  specifice, potrivit competenţelor, pentru depistarea celor care conduc cu viteză sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Vor fi folosite 400 de aparate radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.
 

Anvelopele de iarnă, obligatorii!

Pentru o călătorie, Poliţia Rutieră Română recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie, să circule cu viteză adaptată la condiţiile meteo-rutiere şi să respecte următoarele reguli de conduită preventivă:

1. Dotaţi-vă autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.

2.Informaţi-vă asupra condiţiilor de deplasare pe traseul ales, precum şi despre condiţiile meteo rutiere prognozate pentru zona tranzitată.

3.Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.

4.De asemenea, este bine să aveţi la dumneavoastră o lopată, perie/mătură, racletă, sac cu sare/nisip şi  lanţuri.

5.Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente,  un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă.

  6.Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare/degivrare.

  7.Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.

~8.Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

9.Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

10.În zilele cu ninsori, viscol, ploi, temperaturi scăzute, fiţi mai atenţi la pietoni. Aceştia sunt mai puţin prudenţi, circulă zgribuliţi, astfel că nu se asigură corespunzător la traversare.

Vă recomandăm şi:

Şoferii vitezomani şi băuţi la volan, traşi pe dreapta de poliţişti. Peste 800 de sancţiuni, aplicate în 6 zile

Băut şi fără permis, un tânăr din Olteniţa a fugit de poliţişti. Maşina pe care o conducea s-a oprit într-un cap de pod

Motociclistul care a izbit în plin o maşină a Poliţiei, înmormântat la Mănăstirea. Băiatul, fără permis, gonea pe DN31

Accident pe DN31. Motociclist fără permis, rănit după ce a izbit intenţionat o maşină de Poliţie

Accident de motocicletă pe şoseaua Chiciului. Cum a ucis pe loc doi tineri teribilişti viteza excesivă

Cu permisul suspendat din 2014, s-a urcat la volan şi a provocat un accident

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările