Sfaturi de la poliţişti pentru un 1 mai fără griji: cum te fereşti de hoţi, de ce e interzis să te opreşti în locuri izolate

Sfaturi de la poliţişti pentru un 1 mai fără griji: cum te fereşti de hoţi, de ce e interzis să te opreşti în locuri izolate

Aglomeraţia de 1 mai, locul ideal pentru hoţi FOTO Adevărul

Pentru ca minivacanţa de 1 Mai să o petreceţi fără griji, ţineţi cont de recomandările pe care le fac poliţiştii. Pe lângă confortul oferit de o călătorie cu autoturismul personal, pe traseu pot apărea diferite probleme.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Pentru a le evita, pentru a nu deveni victima unor infracţiuni de furt din sau de auto, e bine să stabiliţi cu exactitate traseul, prevăzând locurile de popas sau de staţionare pe timpul nopţii! Dacă doriţi să vă odihniţi puţin, nu opriţi în locuri necunoscute şi mai ales izolate!”, spun oamenii legii.

De asemenea, autoturismul nu trebuie părăsit dacă este încărcat cu bagaje sau are expuse la vedere obiecte care ar putea tenta (casetofoane, genţi, borsete, telefoane mobile, aparate foto, detectoare radar sau aparate GPS).

Iată câteva sfaturi de care trebuie să ţineţi cont:

În locurile publice: Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate, la piaţă, în magazine, în mijloacele de transport în comun!

La cumpărături: Feriţi-vă de priviri indiscrete când scoateţi banii! Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri’’, de cele mai multe ori aceste produse sunt de o calitate îndoielnică!

În traficr: Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare şi evitaţi depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.

Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Respectaţi regimul legal de viteză. Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă principalul factor generator al accidentelor rutiere în România.

Pentru o călătorie cu trenul în siguranţă: Supravegheaţi-vă bunurile şi bagajele atunci când vă aflaţi la ghişeele caselor de bilete şi în locuri aglomerate!
Nu vă faceţi „prieteni” de ocazie dintre persoanele din compartiment şi nu consumaţi băuturi sau alimente de la necunoscuţi.
 

Vă rcomandăm şi:

Spre litoral, prin Ostrov. Traversarea Dunării între Călăraşi şi Silistra, în grafic

Cozi tot mai mari la îmbarcare. Traversarea Dunării la Chiciu, aproape imposibilă din cauza apei scăzute

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările