Sfaturi pentru motociclişti. Poliţie: Evitaţi unghiurile moarte ale celorlate vehicule, purtaţi haine strălucitoare

Sfaturi pentru motociclişti. Poliţie: Evitaţi unghiurile moarte ale celorlate vehicule, purtaţi haine strălucitoare

Poliţia îi învaţă pe motocicliţti cum să evite implicarea în accidente rutiere FOTO Adevărul

Odată cu încălzirea vremii, motocicliştii sunt tot mai prezenţi în trafic. Poliţiştii călărăşeni le recomandă să poarte echipamente de protecţie, să păstreze farul aprins şi să evite unghiurile din care nu pot fi observaţi în trafic.

 
Recomandări de la oamenii legii:
 
1. Păstraţi contactul vizual - nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încercaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.
 
2. Feriţi-vă de vehicule la viraje şi intersecţii - cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.
 
3. Anticipaţi intenţiile partenerilor de drum - chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi pietonii văd că vă apropiaţi, ei apreciază greşit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu vă bazaţi numai pe buna lor reacţie.
 
4. Asiguraţi-vă în oglinzi atunci când viraţi - şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.
 
5. Fiţi pregătit pentru condiţii periculoase de drum - carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta  grav aderenţa generând accidente.
 
6. Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le "tăia" - multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
 
7. Utilizaţi o cască de protecţie omologată - care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă. Evitaţi să cumpăraţi o cască folosită, este posibil să fi suferit un accident, iar reparaţia poate ascunde vicii structurale.
 
8. Protejaţi-vă ochii  - curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea. Cea mai bună protecţie este o cască integrală cu masca de protecţie inclusă.
 
9. Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti  - numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii. Preferaţi echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo în schimbare.
 
10. Fiţi vizibil  - purtaţi haine strălucitoare, reflectorizante. Adăugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: