Sfaturi medicale. Prăjelile şi alimentele bogate în grăsimi, consumate moderat

Sfaturi medicale. Prăjelile şi alimentele bogate în grăsimi, consumate moderat

Mâncaţi echilibrat Foto:Adevărul

Masa îmbelşugată îi poate trimite pe unii dintre noi direct în spital, dacă se mănâncă fără măsură, iar alimentele sunt stropite din belşug cu alcool.

Ştiri pe aceeaşi temă


Cei mai expuşi problemelor sunt persoanele care urmează un tratament. Aceştia nu trebuie să întrerupă medicaţia, iar prăjelile şi alimentele bogate în grăsimi trebuie consumate cumpătat. Nici cei care au postit nu sunt ocoliţi de necazuri. Medicii avertizează că reluarea unei alimentaţii bogate în grăsimi, tocături sau prăjeli poate cauza de cele mai multe ori afecţiuni digestive. Aceste mâncăruri trebuie evitate şi de persoanele care suferă de gastrită, ulcer sau colici. Diabeticii nu trebuie să renuţe la tratament şi sunt sfătuiţi să evite mesele copioase şi dulciurile. De asemenea, cardiacii trebuie să ocolească mâncărurile bogate în grăsimi sau sărate.

Dr. Victor Verinceanu, medic de familie, spune că excesele ar trebui evitate de toate persoanele, chiar şi de cei care nu au niciun fel de boli. „În general, de sărbători toată lumea se simte bine. Tocmai din acest motiv, unii dintre noi uită că în toate există o limită. Mai bine prevenim, decât să tratăm“, a spus medicul. De asemenea, acesta recomandă populaţiei să mănânce moderat pentru a nu ajunge de sărbători la Urgenţă.
 

Vă recomandăm şi:

Topul trucurilor care previn balonările la masa de Crăciun

Masă cu 12 feluri de mâncare de post şi ceremonial de împărţire a oplatekului, tradiţie de sărbători a comunităţii polone

Moş Crăciun vine cu mâncare de la catering. Cât ne costă să primim direct acasă mâncarea tradiţională, de Crăciun

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările