Sfaturi pentru cumpărături în siguranţă. Poliţie: Nu oferiţi informaţiile de pe card

Sfaturi pentru cumpărături în siguranţă. Poliţie: Nu oferiţi informaţiile de pe card

Pentru a vă bucura de bunurile achiziţionate trebuie să ţineţi cont de câteva sfaturi FOTO Adevărul

Sfârşitul sărbătorilor de iarnă este şi perioada în care cei mai mulţi comercianţi oferă reduceri la numeroase produse. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Călăraşi vă oferă câteva sfaturi pentru a vă bucura pe deplin de bunurile achiziţionate.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
La cumpărăturile în magazine:
 
1. Evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar!
 
 2. Când achitaţi cumpărăturile, nu scoateţi toată suma de bani, ci numai necesarul plăţii contravalorii acestora!
 
3.Tastaţi codul PIN cu discreţie atunci când efectuaţi plata cu cardul pentru a nu fi observat de cei din jur!
 
4. Furturile din buzunare şi genţi se comit în special în locurile aglomerate. Dacă sunteţi împins în astfel de locuri, verificaţi-vă imediat buzunarul cu bani sau geanta, pentru a fi siguri că nu sunteţi victima unei înscenări a unui hoţ!
 
La cumpărăturile on-line:
 
1. Nu furnizaţi codul numeric personal, seria şi numărul de buletin, de la paşaport sau de la permisul de conducere, întrucât vânzătorul nu are nevoie de aceste informaţii!    
 
2. Documentaţi-vă înainte de a participa la licitaţiile prin internet, cu privire la obligaţiile dumneavoastră în calitate de cumpărător, dar şi cu privire la obligaţiile vânzătorului. Toate acestea, înainte de a începe să licitaţi pentru un produs. 
 
3. Examinaţi feedback-ul vânzătorului, oferit de alţi cumpărători. Dacă acesta are un istoric negativ de tranzacţionare, nu cumpăraţi de la el.    
 
4. Nu oferiţi informaţiile de pe card, dacă site-ul nu foloseşte o conexiune securizată şi dacă reputaţia acestuia este îndoielnică.    
 
5. Verificaţi în browser numele site-ului prin intermediul căruia plătiţi, pentru a observa dacă nu cumva este diferit faţă de site-ul original. Accesaţi direct site-ul original, nu prin link-uri primite prin e-mail!
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: