Sezonul imobiliar din Bărăgan. Viceprimarul Pripas: „Preţul terenurilor va creşte. Băsescu ar face bine să nu revândă pământul!”

Sezonul imobiliar din Bărăgan. Viceprimarul Pripas: „Preţul terenurilor va creşte. Băsescu ar face bine să nu revândă pământul!”

Terenurile agricole, la mare căutare Foto:I.S.

În judeţul Călăraşi, pe piaţa imobiliară, tranzacţiile cu terenuri nu „îngheaţă” niciodată”. Primul om în stat nu e însă şi cel mai important investitor din Nana.

Ştiri pe aceeaşi temă


Autorităţile din comuna unde fiica preşedintelui Traian Băsescu a ales să cumpere teren spun că sunt societăţi agricole care deţin suprafeţe însemnate de peste 500 de hectare. Sunt însă şi localnici care au în proprietate suprafeţe consistente de teren.

La sud de Dunăre, tot terenul este căutat. Renumit pentru solurile sale fertile, Bărăganul nu duce lipsă de investitori. Arendaşii sunt primii pe lista celor interesaţi să achiziţioneze teren. „În Bărăgan se vinde şi se cumpără în orice sezon. În funcţie de amplasament, dar şi dacă terenul agricol este comasat, preţul variază între 2.000 şi 3.000 de euro. Cine are în proprietate un singur hectar nu prea poate să-l vândă. Se caută de la 5 hectare în sus”, spune Adrian Arvinte, expert imobiliar din Călăraşi. De obicei, vânzările se fac direct cu fermierii, fară niciun intermediar.

Preţul pe hectar creşte

Autorităţile din comuna Nana speră să fie de bun augur recenta achiziţie de teren agricol de către fiica preşedintelui. Viceprimarul localităţii, Dumitru Pripas, e de părere că aceasta ar trebui să nu înstrăineze pământul, chiar dacă preţul pe hectar va creşte. „Sperăm să fie de bine acest lucru şi să se mai investească la noi în comună. Ar fi păcat să-l vândă. Poate aşa se deschide drumul altor cumpărători să putem şi noi să dezmorţim situaţia în zonă”, e de părere viceprimarul. „Există ferme agricole care deţin mai mult teren în arendă decât preşedintele Traian Băsescu. Important este ca acesta să nu revândă. Acum dacă tot am devenit faimoşi, ar fi păcat să plece preşedintele”, spune viceprimarul din Nana.

Tehnologia te ajută să faci bani

Unul dintre cei mai importanţi arendaşi din judeţul Călăraşi confirmă că în tot Bărăganul pământul este foarte productiv când este lucrat ca la carte. Preşedinte al Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice din judeţul Călăraşi, Ion Ciulinaru spune că fiica preşedintelui putea să aleagă teren în orice zonă. “Solul fertil ne ajută pe toţi să facem agricultură, important este tehnologia în care investim”, a precizat Ciulinaru.
Inginer de meserie, cu agricultura în sânge, Ciulinaru este mândru că a reuşit în urmă cu câţiva ani o performanţă greu de egalat.

“În 2007 am reuşit să obţin pe cele peste 3.000 de hectare pe care le administrez o producţie- record: 7.500 de kilograme de grâu la hectar”, spune arendaşul. De exemplu, conform declaraţiei de avere din anul 2011, arendaşul avea în proprietate 341 hectare de teren agricol, un apartament, o casă şi două maşini, o Skoda şi o Toyota, alături de soţia sa, Elena. Conturile cu economii deschise la BCR Călăraşi erau de peste 100.000 de euro şi 240.000 de lei.  Din arenda terenului agricol , acesta a câştigat 241.605 lei.

 

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:


Marea concurenţă a micului moşier Băsescu Noul hobby al lui Traian Băsescu, cel de fermier, îl pune în concurenţă directă, în Câmpia Bărăganului, cu unii dintre cei mai mari latifundiari din România, faţă de care preşedintele e un moşier mic spre mijlociu. Între Bucureşti şi Constanţa, câmpia cea mănoasă a Bărăganului se întinde pe sute de mii de hectare.

 

Ce-l aşteaptă la Nana pe fermierul Băsescu Venirea investitorului Traian Băsescu în mica localitate din Bărăgan a renăscut speranţele de prosperitate ale localnicilor. Terenul e extrem de fertil, dar sistemul de irigaţii a fost distrus. Bogăţia Nanei este solul, un pământ extrem de fertil care, dacă ar fi lucrat cu utilaje performante şi tehonologie avansată, ar scoate din sărăcie tot Bărăganul.

Senatul anchetează creditul acordat de CEC Bank fiicei preşedintelui Băsescu. Conducerea Senatului a aprobat luni înfiinţarea unei subcomisii de anchetă privind creditul primit de Ioana Băsescu de la CEC Bank.Subcomisia va ancheta activitatea CEC Bank pentru a determina dacă creditul Ioanei Băsescu a fost acordat preferenţial sau nu. Propunerea a fost făcută de senatorul PSD Cosmin Nicula.

Elena Băsescu: Banii românilor se duc la cântăreţii PSD. Iată un subiect demn de o comisie de anchetă parlamentară! Europarlamentarul Elena Băsescu susţine că, în timp ce angajaţii Televiziunii Române se confruntă cu disponibilizări, instituţia îi va acorda deputatului social-democrat Mihai Sturzu 10.000 de euro pentru fiecare emisiune la care acesta va participa.
 
Antonescu: E jenant că Băsescu, cu Tricolorul în spate, l-a măscărit pe Ponta din cauza fiicei sale. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică seară, la RTV, că este "jenant" că preşedintele Traian Băsescu, cu "Tricolorul în spate", a făcut o conferinţă de presă şi l-a "măscărit" pe premier pentru chestiuni legate de Ioana Băsescu, potrivit Mediafax.
 
Ponta: Radu Gheţea nu va mai fi preşedintele CEC. Radu Gheţea, preşedintele CEC, va fi schimbat din funcţie, a declarat, duminică, premierul Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la RTV, menţionând că îl susţine total pe ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, în verificarea activităţii manageriale a lui Gheţea, relatează Mediafax.
 

Ce-l aşteaptă la Nana pe fermierul Băsescu. Venirea investitorului Traian Băsescu în mica localitate din Bărăgan a renăscut speranţele de prosperitate ale localnicilor. Terenul e extrem de fertil, dar sistemul de irigaţii a fost distrus.

Radu Gheţea face un pas în spate pe site-ul CEC Bank după scandalul telefonului dat de Băsescu ministrului Finanţelor. Pagina de internet a CEC Bank şi-a schimbat radical compoziţia săptămâna aceasta după apariţia informaţiilor privind intervenţia telefonică a preşedintelui Traian Băsescu pe lângă ministrul finanţelor Daniel Chiţoiu pentru menţinerea lui Radu Gheţea în funcţia de preşedinte al băncii de stat. Fotografiile cu Gheţea şi premiile bancherului au dispărut de pe portalul băncii şi au fost înlocuite de poziţionările în diferite clasamente ale băncii.
 
Săptămâna imobiliarelor în politică. De la Dragnea la Băsescu. Imobiliarele nu-i poartă noroc lui Băsescu: tocmai acum când îşi relansa cariera cu o conspiraţie izbucneşte scandalul Nana. Poate Zola să descrie mai bine patimile lui cu terenuri şi case, căci „Nana” are o ereditate apăsătoare: Mihăileanu şi Căşuneanu. Dacă pentru Băsescu imobiliarele sunt pisica neagră într-o marţi 13, pentru baronii locali sunt mană cerească. Ei vor primi în natură mii de hectare de teren şi imobile prin descentralizare.
 
De la cine a cumpărat Ioana Băsescu terenul de 290 de hectare de la Nana: o firmă de apartament, fără niciun angajat, controlată de o familie de italieni. La începutul lunii septembrie, Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui României, a cumpărat un teren agricol de 290 de hectare în comuna Nana din judeţul Călăraşi. Investiţia familiei Băsescu a stârnit la scurt timp un amplu scandal mediatic: cum şi-a permis Ioana Băsescu un credit atât de mare, de ce consilierul prezidenţial Adrian Rădulescu a sprijinit-o în această tranzacţie etc. Şi, totuşi, cine este vânzătorul?
 
Contractul integral dintre Ioana Băsescu şi CEC Bank, în „Cazul Călăraşi“. Clauzele din spatele împrumutului de 4,6 milioane de lei, făcut pe 30 de ani. Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a făcut public contractul semnat cu CEC Bank, prin care a împrumutat 4,6 milioane de lei pentru a cumpăra un domeniu de 290 de hectare de teren în judeţul Călăraşi. Rata fixă lunară: 30.266,51 de lei. Dobânda totală este cu aproximativ 1,2 milioane de lei mai mare decât creditul: 5.863.686,88 de lei.
 
Un mister: Ce este de anchetat în achiziţia unui teren agricol de Ioana Băsescu şi la ce serveşte înfiinţarea unei comisii parlamentare. Premierul a trimis Corpul de control pentru a investiga cum a cumpărat fiica lui Traian Băsescu teren în comuna Nana, plecând de la o emisiune de la Antena 3. El vrea şi o comisie parlamentară pentru „cazul Călăraşi“. Băsescu spune că este un scenariu fals şi că terenul a fost achiziţionat fără comiterea oricărei ilegalităţi.
 

Fiica preşedintelui Băsescu, Ioana, a cumpărat 300 de hectare de teren agricol în comuna NanaInvestiţiile în terenuri tentează şi familia prezidenţială. Ioana, fiica preşedintelui Traian Băsescu, este proprietara a 290.7 hectare de teren agricol în judeţul Călăraşi, în comuna Nana, la 50 de kilometri de Capitală. Adrian Rădulescu, consilier prezidenţial pe probleme agricole, este cel care s-a ocupat de această tranzacţie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările