Sex pe bani în străinătate. O grupare de proxenetism şi prostituţie, luată cu asalt de oamenii legii: percheziţii în 2 judeţe

Sex pe bani în străinătate. O grupare de proxenetism şi prostituţie, luată cu asalt de oamenii legii: percheziţii în 2 judeţe

Fetele erau obligate să se prostitueze în străinătate Foto:Arhivă Adevărul

Şapte membri ai unei grupări periculoase de proxenetism şi prostituţie sunt căutăţi pe raza a două judeţe de poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurori D.I.I.C.O.T. La 12 adrese au descins joi dimineaţă oamenii legii pentru destructurarea unei grupări infracţionale organizate, specializate în comiterea infracţiunii de proxenetism.


Opt percheziţii au loc în oraşul Călăraşi, una la Olteniţa, iar trei la Constanţa, la domiciliile membrilor unei grupări infracţionale organizate, bănuiţi că ar fi exploatat sexual 15 fete pe care le-au obligat să facă sex pe bani.

"La această acţiune sunt puse în executare 16 mandate de aducere, emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea de infracţiuni, cei depistaţi urmând a fi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Călăraşi, pentru audieri şi dispunerea măsurilor procedurale ce se impun", a precizat subcomisar de poliţie Ramona Tudor, purtător de cuvânt al IPJ Călăraşi.

Şeful reţelei e după gratii

Anchetatorii spun că reţeaua funcţionează din 2010. Tinerele credule erau racolate de pe raza celor două judeţe şi duse în străinătate unde era obligate să se prostitueze. Ele ar fi fost exploatate sexual pe teritoriul mai multor state europene (Spania, Franţa şi Germania), iar banii astfel obţinuţi ar fi fost însuşiţi de şapte membri ai grupării infracţionale. Surse din rândul anchetatorilor au declarat că liderul grupării, Pompilică Ţigău, personaj de notorietate în Călăraşi, se află deja după gratii. El a primit în urmă cu câteva luni o condamnare de aproape 11 ani pentru trafic de persoane. Ancheta din aceste zile are legătură cu fapte comise în urmă cu mi mult timp de reţeaua condusă de "Pompi".
 

Vă recomandăm şi:

Scandal. Olteniţeanca din dosarul de proxenetism care a aruncat în aer lumea mondenă a Capitalei

Minore traficate pentru prostituţie: trei hunedoreni au fost reţinuţi de DIICOT într-un dosar de proxenetism

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: