Securitate energetică. Exerciţiu antitero la cea mai modernă spaţie de pompare a ţiţeiului din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Demonstraţia are loc la Călăreţi, în apropierea Bucureştiului FOTO Adevărul
Demonstraţia are loc la Călăreţi, în apropierea Bucureştiului FOTO Adevărul

Mobilizare impresionantă de forţe, vineri, 17 iunie, începând cu ora 11.00, în apropiere de satul Călăreţi, la 50 km de Bucureşti, unde se află una dintre cele mai mari staţii de pompare a ţiţeiului din Europa, aprţinând Conpet SA.


Autorităţile pun în scenă un exerciţi antiterorist care face parte din programul „Securitatea Energetică a României“, pe componenta „Securizarea Sistemului Naţional de Transport al Ţiţeiului prin Conducte“. Intervenţia specializată, la care participă jandarmi, luptători antitero, pirotehnişti şi pompieri, are ca scop gestionarea atacului unei grupări infracţionale care ameninţă cu detonarea unei încărcături explozive amplasate într-un autoturism.

La Călăreţi funcţionează o staţie de pompare intermediară, complet automatizată, prin care se transportă ţiţei provenit din import sau extras din platforma continentală a Mării Negre, care este considerată una dintre cele mai mari staţii de pompare a ţiţeiului din Europa.

Tema aplicaţiei din data de 17 iunie 2016 este 'Intervenţia specializată a forţelor din cadrul Sistemului Naţional de Prevenire şi Combatere a Terorismului pentru rezolvarea unui incident complex, de natură teroristă, la un obiectiv din cadrul Sistemului Naţional  de Transport al Ţiţeiului prin Conducte, aflat în competenţa Jandarmeriei Române pe linie de pază şi protecţie.'

Sisteme inteligente antiefracţie

Statia de la Călăreţi este situată pe principala rută de transport ce face legătura între Constanţa şi rafinăriile, respectiv depozitele petroliere amplasate în Ploieşti şi Piteşti, fiind o subunitate modernă care deţine, pe lângă automatizarea tehnologică, sisteme inteligente antiefracţie şi de detectare a intruşilor, respectiv de protecţie la incendii.

'Livrarea ţiţeiului către rafinării, în condiţii de maximă siguranţă, este o problemă de securitate naţională. În acest sens, managementul societăţii, prin implicarea la toate nivelurile ierarhice şi prin luarea unor decizii proactive, a implementat politici care faciliteaza reducerea riscurilor de securitate si restabilirea, în cel mai scurt timp, a stării de normalitate la nivelul activităţii specifice.' — Liviu Ilaşi, director general Conpet S.A.

Vă recomandăm şi:

Intervenţie antitero la ambasada Israelului din Bucureşti unde a fost descoperit un bagaj suspect

Astăzi este Ziua Luptătorului Antiterorist. SRI aniversează 40 de ani de luptă antiteroristă în România

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite