Se deschide Salonul de primăvară. Artişti plastici din Bărăgan expun la muzeu

Se deschide Salonul de primăvară. Artişti plastici din Bărăgan expun la muzeu

Vernisajul expoziţiei are loc sâmbătă, 14 aprilie, la muzeu FOTO MDJ

Salonul de primăvară se deschide sâmbătă, 14 aprilie, la ora 11.00, la Muzeul Dunării de Jos, din strada Progresului, nr. 4.

 
„Artişti plastici din Călăraşi, Lehliu, Slobozia, Bucureşti, vor fi prezenţi pe simeze cu o serie de lucrări, reprezentând ultimele compoziţii. De la chipul uman până la peisaje şi naturi statice, tratate în diverse maniere, accentul căzând totuşi pe figurativ şi pe variante interpretative ale acestuia, expoziţia accentueazä talentul artiştilor, modul cum au evoluat, schimbarea direcţiei plastice acolo unde este cazul, dar si raportarea la tradiţia picturală, fără a ignora experimentele coloristice îndrăzneţe. 
 
Inspiraţi de formele şi de cromatica fascinantă a naturii, dar şi de arhitectura veche a citadinului, pictorii care expun, profesionişti si autodidacţi, sunt apropiaţi de ceea ce înseamnă imaginea Bărăganului, evocată în nenumărate momente de beatitudine. Create în faţa motivului sau pur si simplu închipuire, tablourile vorbesc despre nivelul artei călărăşene, dar şi despre tendinţele ei din acest moment. 
 
Expun: Cornel Ursu, Camelia Ion, Noni Ştefănescu, Victor Grigore, Silviu Ioan Soare, Maria Bogatu Mancianu, Petronela Milea, Daniela Mariniţă, Laura Culea, Valerie Blanche, Grigore Stan, Cîrstina de la Studina, Maria Candrea Ionescu, Codrin Cîrdu, Corneliu Ratcu, Jimmy Stănescu, Aura Giurcă, Bianca Drăgănescu, Florian Vîlsan”, a precizat curatorul expoziţiei, Ana Amelia Dincă.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările