Sancţiuni în valoare de 83.000 de lei, aplicate de poliţişti pentru comerţ ilicit

Sancţiuni în valoare de 83.000 de lei, aplicate de poliţişti pentru comerţ ilicit

Poliţia a aplicat zeci de amenzi FOTO Adevărul

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au acţionat pentru depistarea şi sancţionarea actelor de comerţ ilicit. Acţiunile au vizat îndeosebi verificarea legalităţii operaţiunilor comerciale cu produse specifice sărbătorilor de Paşte.

Au fost efectuate controale la 17 agenţi economici, iar pentru neregulile descoperite au fost aplicate 24 de sancţiuni contravenţionale a căror valoare se ridică la peste 83.000 de lei
Conform IPJ Călăraşi, dDin totalul amenzilor, 10 au fost la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, 5 la O.U.G. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi 9 conform H.G. 984/2005 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare şi pentru siguranţa alimentelor.
 
Totodată, a fost confiscată suma de aproximativ 2.000 de lei, reprezentând contravaloarea sumelor de bani neînregistrate pe casa de marcat, precum şi carne de mici şi legume oferite spre vânzare fără să fie deţinute documente de provenienţă.
 
De asemenea, poliţiştii au constatat o infracţiune la Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. Alături de poliţişti în activităţile de control au fost implicaţi şi reprezentanţi din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Călăraşi.
 
În urma unui control la punct de lucru al unei societăţii, poliţiştii au descoperit 18 articole de îmbrăcăminte susceptibile a fi contrafăcute întrucât acestea purtau însemnele unor mărci înregistrate, iar reprezentatul societăţii nu a putut prezenta documente privind autenticitatea şi provenienţa lor. Produsele în valoare de 4.100 de lei au fost indisponibilizate, iar pe numele agentului economic a fost întocmit un dosar penal.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: