Sancţiuni. Ce amenzi riscă angajatorii care nu anunţă locurile de muncă vacante

Sancţiuni. Ce amenzi riscă angajatorii care nu anunţă locurile de muncă vacante

Locurile de muncă vacante se comunică la sediul AJOFM Foto:Arhivă Adevărul

Agenţii economici riscă sancţiuni serioase, dacă nu comunică locurile de muncă vacante la AJOFM. Valoarea amenzilor este cuprinsă între 3.000 şi 5.000 de lei.

Ştiri pe aceeaşi temă


Legea 76/2002  îi obligă pe angajatori să comunice Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Călăraşi toate locurile de muncă libere, în termen de 5 zile lucrătoare de la vacantarea acestora. Comunicarea locurilor de muncă vacante se face conform formularului ”Situaţia privind locurile de muncă vacante”.
De asemenea, angajatorii au obligaţia de a anunţa autorităţile şi atunci când acestea au fost ocupate, dar nu mai târziu de o zi de la angajare.

Comunicarea locurilor de muncă vacante se poate face prin fax la  nr. 0242.331.693, prin  e-mail: calarasi@ajofm.anofm.ro, la sediul Agenţiei Locale Călăraşi, sau la punctele de lucru Olteniţa şi Lehliu.
« Mediatizarea de către angajatori a locurilor de muncă vacante prin orice alte mijloace de tipul mass-media, afişare la sediul unităţii sau pe site-uri, nu exonerează firmele respective de obligaţia de a  anunţa posturile disponibile la Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Călăraşi », spune Simona Donciu, purtător de cuvânt al AJOFM Călăraşi.
 

Vă recomandăm şi:

Cât câştigă un culegător de ciuperci în Irlanda. Locuri de muncă prin reţeaua Eures pentru muncitorii necalificaţi

Locuri de muncă prin reţeaua Eures. Femeile de serviciu, plătite regeşte în Suedia

Angajări prin reţeaua Eures. Cum poţi să câştigi 2.200 de euro brut/lună în Germania

Angajări prin reţeaua Eures. Cum poţi să câştigi 11 euro pe oră în Germania

6,66%, rata şomajului în judeţul Călăraşi. 7.248 de persoane caută un loc de muncă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările