Rugăciunea este cheia Raiului. Cum trebuie să se roage copiii şi ce putere are ajutorul cerut de părinţi de la Dumnezeu pentru odraslele lor

Rugăciunea este cheia Raiului. Cum trebuie să se roage copiii şi ce putere are ajutorul cerut de părinţi de la Dumnezeu pentru odraslele lor

Copiii trebuie învătaţi de părinţi cum să facă o rugăciune Foto:Adevărul

Rugăciunea este felul nostru de a intra în legătură cu Dumnezeu, prin care ne arătăm credinţa, nădejdea şi dragostea noastră. „Cine se dispensează de rugăciune pierde ajutorul lui Dumnezeu şi mintea lui rămâne întunecată, iar viaţa lui este o permanentă rătăcire“, obişnuia să spună părintele Arsenie Boca.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rugăciunea este cheia Raiului, ea deschide porţile harului divin, căci cel ce vorbeşte cu Dumnezeu cu toată sinceritatea devine mai tare ca moartea, sufletul lui devine nemuritor, iar corpul lui va reînvia în mod glorios, ne învaţă preoţii.

“Prin rugăciune îl iubim pe Dumnezeu, Îl adoram, sperăm la darurile Lui. Este foarte necesară rugăciunea. Ea ne aduce fericirea, ea ne arată calea de urmat spre perfecţiune, spre Dumnezeu. Îndepărtarea de Dumnezeu aduce moartea sufletului. Suntem deci obligaţi să ne rugăm, nu numai prin legea divină, dar chiar prin legea naturii”, explică părintele Nicuşor Dascălu, purtător de cuvânt al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.
 

Aşadar, rugăciunea ne apară de rele, ne scapă din ghearele Satanei, ne purifică. “Rugăciunea comună este mai ascultată de Dumnezeu decât cea individuală, pentru că se creeaza o emulaţie spirituală în care sufletul este mai adânc implicat. Şi sigur că răspunsul este pe măsura credinţei noastre. Comuniunea cu Dumnezeu nu poate fi întărită decât prin rugăciune şi credinţă”, spune părintele. Rugăciunile şi acatistele sunt cheia unei protecţii pe care o căpătăm de la Divinitate. Trebuie să credem în noi şi în credinţa pe care o avem în suflet şi, cu siguranţă, vom fi izbăviţi,  adăugă părintele Dascălu.

De exemplu, rugăciunea copiilor, simplă, lipsită de îngrijorare şi neîncredere este cea mai curată rugăciune. Dar şi ajutorul pe care părinţii îl cer pentru fiii lor are o putere foarte mare.

De aceea, mai ales atunci când copiii au probleme: sunt neascultători, sunt bolnavi, au examene de dat, au probleme în familiile lor mai târziu sau nu pot avea la randul lor copii, rugăciunea parinţilor este grabnic ajutatoare. “Părinţii trebuie să se roage neînceatat pentru copii, pentru ca bunul Dumnezeu şi Maica Domnului să le dea sănătate, noroc, înţelepciune şi să-i păzească pe ei de vrajmaşii văzuţi şi nevăzuţi”, explică teologii. Iată una dintre cele mai simple rugăciuni, dar puternic aducătoare de sănătate şi noroc, pe care oricfe părinte ar trebui s-o cunoască.

Doamne, Dumnezeul nostru, cel ce cu înţelepciunea Ta ai zidit pe om din ţărână şi ai suflat lui suflarea de viaţă şi binecuvântându-l ai zis: creşteţi şi vă înmulţiţi şi umpleţi pământul; iar la Cana Galileii, prin Unul Născut Fiul Tău, ai binecuvântat nunta şi nasterea de fii, cu multa umilinţă rog marea Ta bunătate, ca neîncetat să reverşi Harul Tau şi să Te milostiveşti şi asupra copiilor mei, pe care Tu ai binevoit să mi-i dăruieşti. Umple-i Doamne pe ei de înţelepciune şi pricepere. Apără-i de toate cursele vrajmaşilor văzuţi şi nevăzuţi. Porunceşte îngerilor Tăi, ca totdeauna să fie călăuzele şi povăţuitorii lor spre toate faptele cele bune, ca să Te poata laudă şi preaslăvi în veci. Amin!”.

Fecioara Maria are puteri nebănuite

"Sunt sfinţi care ocrotesc îndeosebi pe cineva, dar Sfânta Parascheva, apără, în general, de toate relele. Sfântul Mina este apărător în situaţii de pierdere de acte, de furturi, de descoperirea celor care fac rău.  Noi o avem întotdeauna pe Maica Domnului, apărătoarea tuturor celor necăjiţi, aşa se numeste şi acatistul pe care i-l adresam. Deci, pentru orice situaţie ne adresam unor sfinţi cu puteri mari, cum e Maica Domnului, la care ne rugăm în toate împrejurările”,  spune părintele Nicuşor Dascălu. Fecioara Maria este pomenită la fiecare slujbă  prin rugăciuni, cântări religioase, acatiste sau paraclise. Pe Fecioara Maria o au ca şi ocrotitoare copiii care au fost botezaţi cu numele ei sfânt şi tot ea este purtătoarea de grijă a tuturor mănăstirilor din ţara noastră. 

Şi copiii trebuie învăţaţi să se roage, încă de la câţiva anişori, şi învăţaţi că Dumnezeu este mare şi bun, că ne iubeşte pe toţi. “Atunci când se întâmplă ceva rău, copiii se tem că li se poate întâmpla şi lor. Rugăciunea îi ajută să se liniştească şi să se simtă în siguranţă.

Tatăl nostru

Tatăl nostru, Care eşti în ceruri, Sfinţească-Se numele Tău, Vie Împărăţia Ta, facă-se voia Ta, Precum în cer aşa şi pe pământ. Pâinea noastra, cea spre fiinţă, Dă-ne-o nouă astăzi şi ne iartă nouă greşelile noastre, precum şi noi iertăm greşiţilor noştri. Şi nu ne duce pe noi în ispită, ci ne izbăveşte de cel rău. Că a Ta este împărăţia, puterea şi Slava, a Tatălui şi a Fiului şi a Sfântului Duh, acum şi în pururea şi în vecii vecilor. Amin!

 

Înger, îngeraşul meu

Înger, îngeraşul meu, ce mi te-a dat Dumnezeu, totdeauna fii cu mine şi mă-nvaţă să fac bine. Eu sunt mic, tu fă-mă mare. Eu sunt slab, tu fă-mă tare. În tot locul mă-nsoţeşte, şi de rele mă fereşte. Amin!

“Copiii trebuie învăţaţi să se roage pentru sănătate, pentru protejarea lor şi a  familiei. Micuţii se vor simţi bine dacă părinţii se roagă alături de ei, iar rugăciunea îi va aduce linişte sufletească. Când copiii îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru ceea ce au în viaţa lor devin mai conştienţi de căt de binecuvantaţi sunt. Copiii care cresc apreciindu-si casa, familia, prietenii, masa, profesorii au o viaţă mai fericită şi mai productivă”, sunt de părere şi psihologii.

Vă recomandăm şi:

Tradiţii de Florii: 7 obiceiuri ce trebuie respectate ca să ne meargă bine. Ce să faci ca să ai copii deştepţi şi sănătoşi

18 reguli pe care orice creştin trebuie să le respecte atunci când intră în biserică. Ce este interzis să faci în Casa Domnului

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările