Romsilva face apel către populaţie pentru prevenirea incendiilor de pădure

Romsilva face apel către populaţie pentru prevenirea incendiilor de pădure

Mii de hectare de pădure au fost afectate în ultimii 5 ani de incendii provocate din neglijenţă FOTO Adevărul

Alertă de incendii de vegetaţie în România, din cauza temperaturilor caniculare anunţate în perioada următoare!Romsilva face apel către populaţie să încerce prevenirea incendiilor de pădure, mai ales că a apărut şi seceta.

 Reprezentanţii regiei îi avertizează pe proprietarii de terenuri limitrofe cu pădurile să îşi igienizeze zonele agricole şi le recomandă să stingă focul imediat celor care au făcut un grătar, la picnic.
 
În ultimii 5 ani, majoritatea incendiilor de vegetaţie din ţara noastră au fost provocate de focul lăsat nesupravegheat. Cele mai frecvente astfel de incendii au fost semnalate pe terenurile agricole, aproape de păduri.
 
Astfel, începând cu anul 2014 şi până în prezent s-au înregistrat 1.234 de incendii în pădurile administrate de Romsilva, iar din acestea, 956 au fost provocate de focul lăsat nesupravegheat, 24 au fost declanşate de factori naturali, precum trăsnetele, iar 4 incendii au fost provocate intenţionat.
 
Aceste incendii au cuprins peste 6.930 ha pădure, din care cea mai mare suprafaţă a acestora, respectiv 6.150 ha pădure, a fost afectată litiera (aşa numitele incendii de literă).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: