Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate joi, 6 septembrie

Rezultatele finale ale examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afişate joi, 6 septembrie

Rezultatele finale vor fi afişate joi, 6 septembrie FOTO Adevărul

Rezultatele finale, după contestaţii, la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, vor fi făcute publice joi, 6 septembrie. În judeşul Călăraşi, doar 22% dintre absolvenţii înscrişi au obşinut medie de trecere.

Ştiri pe aceeaşi temă

 
Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, susţinerea tuturor probele scrise şi obţinerea notei 5 la fiecare dintre acestea, obţinerea mediei 6 cel puţin la probele scrise.
 
Rata de promovare înainte de contestaţii a fost de 26,9% şi nu s-a obţinut nicio medie de 10. În judeţul Călăraşi, rata de promovabilitatea a fost de 22%, fiind cu 2 puncte mai mică faţă de cea din 2017. Din cei 679 de elevi înscrişi s-au prezentat la examen 526 şi doar 114 au reuşit să îl promoveze. Nici la Călăraşi nu s-au înregistrat medii de 10. Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi făcute publice joi, 6 
 
La nivel naţional, un număr de 45.052 de candidaţi s-au înscris pentru a participa la sesiunea a doua a Bacalaureatului din acest an. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările